Cel mai nou videoclip al lui Laurenţiu Popescu, filmat pe litoralul ucrainean // FOTO

Cel mai nou videoclip al lui Laurenţiu Popescu, filmat pe litoralul ucrainean // FOTO

La începutul verii, Laurenţiu Popescu a lansat melodia „Cântă inima mea”, iar săptămâna aceasta i-a filmat şi un videoclip în Ucraina. A ales să lucreze şi de această dată cu Maxim Chisnicean, regizorul cu care a făcut echipă la clipurile pieselor „Dor de casă” şi „Bate toba”. Laurenţiu Popescu ne-a mărturisit de ce a ales să filmeze în Ucraina şi nu într-o ţară exotică.

Muzica, textul şi aranjamentele muzicale ale piesei „Cântă inima mea” sunt semnate de Eugen Doibani, cel pe care Laurenţiu Popescu îl cunoaşte încă de când acesta a făcut primii paşi pe scenă, ca interpret începător.
„El participa, în calitate de concurent, la unele concursuri pe care eu le jurizam. Cu timpul, am ajuns să ne împrietenim, iar prima noastră colaborare am avut-o în urmă cu nouă ani, când mi-a semnat aranjamentele muzicale pentru piesa „Inamorata”. Ulterior am şi cântat împreună la mai multe concerte”, ne-a declarat Laurenţiu Popescu.

Română – da, engleză – ba!

1

În primăvara acestui an, interpretul l-a întrebat pe prietenul său dacă nu cumva are vreo melodie numai bună pentru el. Atunci Eugen Doibani i-a dat să asculte trei piese, dintre care Laurenţiu Popescu a ales „Cântă inima mea”.
„În varianta ei iniţială, melodia era în limba engleză, însă eu am ţinut s-o lansez în română. Îmi este greu să cânt englezeşte, nu mai vorbesc de faptul că majoritatea melodiilor mele sunt în limba română. Doar pe la evenimente private cânt şlagăre în alte limbi. Chiar şi atunci când merg în străinătate, cei din diasporă vor să audă graiul nostru căruia îi duc dorul”, susţine cântăreţul.
Întrebat pentru cine cântă inima lui, Laurenţiu Popescu ne-a spus că pentru familie, prieteni şi tot neamul românesc.

Inima sa cântă în stil afro-pop

central

Şi pentru că îşi dorea foarte mult ca melodia să aibă şi un videoclip, interpretul şi echipa de filmare cu care colaborează au mers în Ucraina la începutul acestei săptămâni.
„Voiam o haină video pentru această piesă diferită de tot ce am eu în repertoriu. ‘Cântă inima mea’ are o melodie dansantă, în stil afro-pop, care, sunt sigur, o să prindă la public. Pentru videoclip, am apelat la regizorul Maxim Chisnicean şi soţia acestuia, Mariana Marinescu, cu care colaborez de ceva vreme şi cu care am filmat imaginile ce însoţesc ‘Dor de casă’ şi ‘Bate toba’. Ambii sunt tineri, ambiţioşi şi au viziuni artistice. În videoclip apare şi o pereche de dansatori. Cred că veţi fi impresionaţi când îl veţi viziona”, susţine Laurenţiu Popescu.

„Nu-mi permit acest lux…”

Interpretul ne-a mărturisit cu sinceritate că a ales să filmeze în Ucraina deoarece nu are bani pentru videoclipuri făcute în locaţii mai exotice.
„Cătălin, băiatul meu, e în anul întâi la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga” şi are nevoie de susținere financiară, aşa că nu-mi permit luxul de a pleca undeva departe ca să filmez un videoclip. Plus că acum, după o pauză de 17 ani, am putut revedea litoralul ucrainean. Nu am stat acolo mult: am plecat luni şi am revenit marţi noaptea. M-am străduit să stau mai mult la umbră, cum mi-au recomandat medicii, dar tot n-am reuşit să evit soarele, astfel că acum sunt nevoit să suport consecințele”, ne-a povestit interpretul.

Şi în Ucraina drumurile-s rele

Reîntâlnirea cu litoralul din Ucraina i-a trezit nostalgii lui Laurenţiu Popescu, căci şi-a amintit de vacanţele pe care înainte le petrecea acolo.
„De regulă, aleg să mă odihnesc în Grecia, Turcia, Italia, România sau Bulgaria, dar să ştiţi că şi în Ucraina sunt locuri frumoase, curate şi liniştite. Minusul pe care l-am descoperit de această dată îl constituie drumurile rele, pentru că după această călătorie în ţara vecină va trebui să-mi duc maşina la reparaţie”, adaugă el.

O vacanţă în Grecia şi alta în România

Săptămâna viitoare, Laurenţiu Popescu şi familia sa vor merge în vacanţă în Grecia. Iar mai târziu, ca să respecte tradiţia instaurată în familia lor, vor merge să descopere locurile frumoase din România. În acest an, au ales să viziteze Transalpina şi obiectivele turistice care se află de-a lungul acestei şosele impresionante.
„Vom pleca îndată după ce va avea loc ceremonia de înmânare a diplomelor absolvenților Colegiului de Construcţii, unde de mai bine de 20 de ani activez în calitate de conducător artistic. Pregătim şi un concert cu această ocazie”, precizează interpretul.
Când va reveni din vacanţă, Laurenţiu Popescu îşi va concentra eforturile asupra videoclipului piesei „Cântă inima mea”, pe care speră să-l lanseze la sfârşit de iulie.

Lena NEGRU