Garry Cozma va face magie la „Cireşarul Copiilor”

Iluzionistul îşi anunță prezenţa la cel mai mare picnic de familie

De 1 iunie, Garry Cozma este invitatul Jurnal TV la „Cireşarul Copiilor”. În cadrul evenimentului, iluzionistul promite un picnic magic la Grădina Botanică deoarece pregăteşte numere noi de magie. Şi cum la „Cireşarul Copiilor” se anunţă nu doar distracţie, muzică şi multă voie bună, ci şi premii importante, artistul îşi va lua cu el şi cele două fetiţe. De Ziua Copilului, aflaţi că una din surprizele lui Garry Cozma va fi şi un număr de magie pe care-l va realiza împreună cu soţia sa, actriţa Cristina Platon.

2

Iluzionistul Garry Cozma şi-a anunţat prezenţa la cel mai mare picnic de familie din R. Moldova. Magicianul pregăteşte un show de zile mari, iar un număr de magie îl va realiza împreună cu soţia sa.
„Recent am vorbit cu magicianul din România, Robert Tudor, iar acesta mi-a spus că lucrează mai mult cu copiii. Eu, care eram montat pe ideea că fac mai mult trucuri pentru maturi, în urma discuţiei avute, am ajuns la concluzia că magia nu constă doar în trucurile pe care le realizăm. Scopul primordial al magicienilor este acela ca prin emoţiile, prestaţiile şi glumele lor, să aducă orice matur în lumea copilăriei. Pe 1 iunie, la „Cireşarul Copiilor”, vă pregătesc mai multe trucuri, iar unele vor fi în premieră. Voi interacţiona mai mult cu publicul pe care-l voi teleporta într-o altă lume. Ziua Copilului va fi plină de magie, vă promit acest lucru”, ne-a declarat Garry Cozma.

„Cu fetele la sărbătoarea Jurnal TV”

3

Artistul va impresiona şi cu numerele sale de magie care l-au făcut popular pe ambele maluri ale Prutului, dar şi pe cele la care munceşte de ceva vreme. Susţine că pe lângă studierea acestora care-i iau aproape patru ore pe zi, sunt obligatorii şi exerciţiile practice – două ore.
Garry Cozma se declară nu doar un iluzionist talentat, ci şi un soţ şi un tătic fericit. Are două fetiţe: Eva şi Lia, iar de Ziua Copilului le va lua şi pe ele la „Cireşarul Copiilor”.
„Împreună cu soţia ne străduim să nu ne legăm de nişte sărbători care provoacă atenţie doar pentru o singură zi. Ne străduim ca fiecare zi din viaţa copiilor noştri să fie magică. 1 iunie va fi un prilej de a ieşi cu toată familia la picnic şi de a ne bucura din plin de sărbătoarea pe care o organizează Jurnal TV. Neapărat le vom surprinde şi cu câte un cadou”, susţine mândrul tătic.

Despre Eva

a

Eva, fata cea mai mare a lui Garry Cozma, a învăţat deja câteva trucuri. Şi toate în timp ce-şi urmărea părintele cum le repetă. Este destul de informată despre lumea magiei, însă artistul nu ştie dacă aceasta-i va călca pe urme ori ba.
„Chiar zilele acestea vorbeam cu tata şi-i spuneam că într-o familie de muzicieni, copilul neapărat este întrebat dacă şi el va deveni om de artă. Este un fel de stereotip în care copilul parcă ar fi obligat să ia calea părintelui. Eva noastră a mers şi la pian, şi la vioară, iar acum desenează foarte bine. Ca părinţi, înţelegem că este încă un copil şi că descoperă deocamdată foarte multe lumi, cum ar fi pictura, muzica. Cu timpul, dacă nu o să-i placă lumea artei, îşi va alege de una singură drumul pe care va dori să-l parcurgă. Nu vrem să le impunem fetelor să ne ia drumul, adică cel al actoriei şi cel al magiei”, susţine el.

Cea mai usturătoare pedeapsă a copilăriei

1

De fiecare dată când merge în satul de baştină, la Donduşeni, îşi aduce aminte de copilărie, lucru pe care l-a făcut şi săptămâna trecută. Fiind singurul copil la părinţi, 1 iunie nu era o sărbătoare mult aşteptată pentru el. Nu ducea lipsuri şi era deseori răsfăţat cu darurile dorite. Însă şi atunci când făcea o boacănă, pedeapsa era una pe măsură.
„Până în clasa a IV-a am fost pe tabla de onoare, ca mai apoi să se schimbe nota la purtare. Din cauza ei nu mai eram eminent, ceea ce m-a făcut să fiu şi mai răutăcios, şi să fac doar năzbâtii. Jucam rolul unui băiat rău, ca mai apoi să mă aleg şi cu mustrări din partea părinţilor. Nu pot să uit de pedeapsa tatei pe care am încasat-o când aveam vreo 10 ani. În timp ce mă jucam cu băieţii în faţa casei, unul din ei mi-a propus să fumez, iar în acel moment tata ieşea din casă. M-a văzut cu ţigara în mână şi de ce mi-a fost frică, de aia n-am scăpat. M-a chemat în ogradă sub pretextul că e deja târziu şi că ajunge cu joaca pentru acea zi. Şi odată intrat pe uşa casei, l-am văzut cum mă aşteaptă având cureaua de la pantaloni în mână. Am încasat şapte note muzicale pentru şapte zile ale săptămânii”, povesteşte pe o notă de umor Garry Cozma.

Când a înţeles că vrea să se facă magician

a

Talentul magic l-a descoperit pe când avea 21 de ani, însă până atunci era într-o continuă căutare. Nu ştia sigur cu ce vrea să se ocupe, dar, pentru că ştia să cânte la chitară, voia să devină om de artă. Aşa a ajuns să facă parte din. formaţia „Edict”, însă după o perioadă şi-a spus că nu vrea să devină muzician.
„Cunoscând deja câteva trucuri, am înţeles că vreau să fiu magician”, adaugă el.
La sfârşitul discuţiei ne-a spus că nu a fost un copil alintat şi că deseori se enerva pe rudele sale care-i ziceau că este un răsfăţat.
„Bunica se ocupa cu aducerea dulciurilor din străinătate, iar când îmi dădeau o sacoşă cu bomboane, nu le mâncam de unul singur, ci le împărţeam cu prietenii. Mergeam şi pe la neamuri ca să le dau şi lor, să le demonstrez că nu sunt un alintat şi un egoist”, susţine artistul.
Amintim că, de Ziua Copilului, Jurnal TV va organiza la Grădina Botanică din Chişinău cel mai mare picnic de familie din republică. „Cireşarul Copiilor” va începe la ora 11:00, iar în cadrul acestuia se va desfășura şi mult aşteptata finală a concursului „La-La Boom”.

a

Lena NEGRU