Cine e Seeya, cântăreaţa cu origini basarabene care va cânta cu Rihanna // FOTO

Cine e Seeya, cântăreaţa cu origini basarabene care va cânta cu Rihanna // FOTO

Silvia Costache, alias Seeya, invitată să cânte în deschiderea concertului Rihannei din Kazahstan

Nici ea nu s-a aşteptat la un asemenea succes: Seeya, pe numele său din buletin Silvia Costache, va cânta în deschiderea concertului Rihannei din Republica Kazahstan, eveniment ce va avea loc în luna iulie. Ne-am propus să aflăm cine este ea, prima cântăreață din România care va urca pe scenă alături de cea supranumită „diva din Barbados”?

Are 21 de ani şi s-a născut în România, în or. Focşani, din părinţi basarabeni. Silvia Costache, cunoscută ca Seeya, e noua vedetă a showbizului românesc, mai ales după ce s-a aflat că a fost invitată de echipa Rihannei să cânte în deschiderea concertului acesteia din Kazahstan.

A renunţat la facultate pentru carieră

2017

Seeya cântă de la vârsta de patru ani. A studiat la Liceul de Artă „Gheorghe Tăttărescu” din Focşani, dar a păşit pe scena românească relativ recent. Cu toate astea, acum, la 21 de ani, bruneta e o prezență constantă în paginile revistelor şi pe platourile de televiziune din România. Ascensiunea neaşteptată în carieră a luat-o prin surprindere şi pe ea, ba chiar de dragul carierei muzicale a trebuit să se lase de facultate.
„Am renunţat la studiile în jurnalism pentru că îmi merge bine profesional și sunt foarte ocupată. Scot bani din muzică, deoarece am avansat foarte repede pe piaţa internaţională”, ne spune Silvia Costache, alias Seeya, în exclusivitate pentru JURNAL de Chişinău.

A dat lovitura cu „Chocolata”

IMG_0421

Primul ei single, „Chocolata”, lansat în septembrie 2015, i-a deschis uşile în lumea showbizului. Melodia, cu care continuă să facă furori, a luat amploare în mediul online, iar atuul acesteia îl constituie refrenul uşor de reţinut şi de fredonat. Până acum videoclipul oficial al piesei a adunat peste 35 de milioane de vizualizări pe Youtube şi sute de remixuri şi coveruri în diferite limbi ale lumii.

13
Seeya e şi compozitor de studio – din cele nouă piese pe care le are în repertoriu, la majoritatea şi-a adus aportul şi ea.
„Am impresar, lucrez cu Studioul TommoProduction din Bucureşti. Anul trecut, în august, am câştigat Mamaia Music Awards, dar mai am şi multe alte nominalizări şi premii obţinute pe la diferite concursuri”, afirmă Seeya, cea care până acum a înregistrat colaborări cu cântăreţi ca Sanchez Dinamita pentru melodia „Muy Loco” şi Glorya pentru piesa „Bon Bon”.

Contactată de echipa Rihannei

q

Recent, Silvia Costache a mai făcut un pas spre cariera internaţională: cântăreaţa a fost contactată pe Facebook de cineva din echipa cu care colaborează Rihanna, una dintre cele mai cotate artiste ale momentului, care i-a propus să cânte în deschiderea concertului „divei din Barbados”, eveniment care va avea loc la început de iulie, în Republica Kazahstan. Şi Seeya a spus „da!” fără a sta prea mult pe gânduri, mai ales că până acum nu a mai cântat cu artişti atât de celebri.
„Vestea m-a şocat şi pe mine. Sinceră să fiu, nu mă aşteptam la un asemenea succes, mai ales la vârsta asta. Şi sunt foarte fericită! În cadrul evenimentului voi cânta piese din repertoriul meu, dar şi una de-a Rihannei, pe care o iubesc mult! Şi nu, încă nu ştiu ce voi purta pe scena din Kazahstan”, ne spune Silvia, adăugând că nu ne poate oferi mai multe detalii, deoarece e vorba de un concert privat.

Adoră să şofeze

IMG_0299

Videoclipurile la piesele sale sunt îndrăzneţe, sexy şi incitante, iar unele dintre acestea chiar sunt interzise minorilor pentru imaginile provocatoare cu fete dansând lasciv, pipăindu-se şi sărutându-se. Însăşi Seeya este catalogată drept „periculos de sexy”, aşa că am întrebat-o cât de mult contează aspectul fizic când vine vorba de succesul unui artist.
„Din punctul meu de vedere, pentru a face carieră aspectul fizic contează în proporție de 90 la sută, mai ales în acest domeniu. Eu fac sport, mă întreţin cu bucate alese şi nu sunt împotriva operațiilor estetice”, ne-a răspuns bruneta.
Melodia „Chocolata” răsună la posturile de radio din România, R.Moldova, Rusia, Azerbaidjan, Georgia, Armenia etc., iar cererile de concerte sunt tot mai dese. Silvia culege roadele succesului ei, iar timpul liber îl dedică pasiunii sale – şofatul. „Conduc mult când am timp, ies cu prietenii şi cu iubitul meu. Îmi place să mă dedic persoanelor din jurul meu, mai ales când e vorba de cele dragi mie”, afirmă ea.

Părinţii ei sunt basarabeni

Silvia Costache s-a născut şi a crescut în Moldova din dreapta Prutului, la Focşani, dar se trage din părinţi basarabeni, iar înclinaţia pentru muzică o are, se pare, de la bunicul ei, care cânta la vioară.
„Sunt mândră că l-am moştenit. Din păcate, nu mai avem pe nimeni în Republica Moldova, dar Chişinăul este oraşul meu de suflet. Merg destul de des încolo, chiar şi luna trecută am fost. În Basarabia încă nu am avut ocazia să susţin vreun concert, dar am tot timpul înainte pentru asta”, ne-a mai spus Silvia Costache.

Natalia TUTUNARU