Succesul Iulianei Beregoi, remarcat de ADDA! Artista vrea un duet cu puştoaica de la Orhei!

Succesul Iulianei Beregoi, remarcat de ADDA! Artista vrea un duet cu puştoaica de la Orhei!

Săptămâna trecută, Iuliana Beregoi a făcut senzaţie pe scena „The Voice Kids Russia”, competiție ajunsă în acest an la a patra ediţie. Mica artistă a avut o prestaţie remarcabilă. Cu aprobarea mentorului ei, cântăreaţa Niusha, Iuliana a interpretat melodia „Lupii”, din repertoriul interpretei din România Adda.

„O puştoaică din Republica Moldova i-a făcut pe ruşi să cânte în limba română!”, titra la începutul acestei săptămâni presa de pe ambele maluri ale Prutului. E vorba despre Iuliana Beregoi, o copilă talentată în vârstă de 12 ani, care în acest an a participat la „The Voice Kids Russia”, o competiţie muzicală importantă. În finala concursului, cu aprobarea mentorului ei, Niusha, basarabeanca a interpretat melodia „Lupii”, din repertoriul Addei, iar publicul şi juraţii au aplaudat-o în picioare.

„Muzica a fost alegerea ei”

2

Iuliana Beregoi a început să studieze muzica de la vârsta de patru ani, astfel că acum, pe lângă voce, ştie să cânte la vioară, la chitară şi un pic la pian. „A fost alegerea ei. A vrut să învețe să cânte la vioară încă de când era la grădiniţă, dar era prea mică pe atunci, aşa să am dat-o la şcoala de muzică mai târziu, prin clasa a doua. Anul acesta fata noastră are examenul de absolvire a clasei de vioară şi spune că de azi înainte vrea să studieze un singur instrument: chitara”, ne spune Natalia Beregoi, mama Iulianei şi fana ei numărul unu.

Despre succesele Iulianei, de la profesorul ei de canto

5

Deşi e la o vârstă fragedă, copila are deja succese remarcabile: e interpretă cu experienţă scenică şi vloggeriţă, are sute de mii de urmăritori pe reţelele de socializare şi pe Youtube, iar piesele sale acumulează milioane de vizualizări pe internet. Astfel, numai din activitatea de „youtuber” puştoaica a câștigat până acum circa 1000 de dolari. Şi cum îi stă bine unei artiste, Iuliana Beregoi are şi un producător muzical. E vorba de Andrei Boaghe, profesorul ei de canto.
„Cu Iuliana lucrez de aproape un an. Ea locuieşte în oraşul Orhei, dar pentru orele de muzică vine cam de două-trei ori pe săptămână la Chişinău. De obicei la competiţii o însoţesc eu, dar de data asta, în Rusia, a mers cu tatăl ei. Iuliana a mai participat cu succes şi la alte concursuri de talente: în 2014 a fost finalistă la Next Star România, în 2016 – la The Best Voice Moldova, iar în acest an, iată, s-a numărat printre cei nouă finalişti ai „The Voice Kids Russia”. Apropo, la acest gen de concursuri nu se dau locuri, doar unul dintre participanţi primeşte Premiul Mare”, ne-a declarat Andrei Boaghe.

14976371_1001092653370426_8300116154072270818_o
Profesorul de canto al Iulianei ne-a mai spus că, pe 2 aprilie, la Cinema Pro Bucureşti, discipola sa a susţinut primul ei concert solo, eveniment care a fost unul cu casa închisă şi care a durat două ore.
Chiar dacă are o agendă încărcată, mica artistă are succese frumoase şi la şcoală.
„Iuliana e eminentă. Acum, din cauza concursului din Rusia, a absentat de la şcoală mai mult de o lună, dar recuperează ea. Încercăm, pe cât e posibil, s-o lăsăm să profite şi de copilărie”, ne-a mai spus Andrei Boaghe.

Adda vrea un duet cu Iuliana Beregoi

4

Vestea succesului Iulianei a ajuns şi la urechile Addei, pe numele ei Ada Alexandra Moldovan.
„Prima oară mi-a zis de ea Cătălin, soțul meu. Apoi am văzut din ce în ce mai multe știri pe rețelele de socializare și mi-au scris prietenii. Mai mult de atât, am primit mesaje din Rusia, semn că oamenii au apreciat piesa. Mi-a plăcut foarte mult cum a cântat Iuliana, mi-a mers la suflet! Mă bucur mult că, din toate melodiile în limba română, a ales-o pe a mea. Sunt fericită că a simțit această piesă şi a ales-o pentru finală, mai ales fiindcă în ea se vorbește despre curajul de a-ți urma visul, indiferent de piedici. Sunt mândră că mesajul meu a fost dus mai departe de granițe!”, a declarat interpreta din România în exclusivitate pentru JURNAL de Chişinău.
Întrebată dacă şi-ar dori o colaborare cu mica artistă din Basarabia, Adda ne-a răspuns: „Da, chiar m-am gândit la asta! Mi-ar plăcea să cântăm piesa ‘Lupii’ împreună. S-ar putea să vă surprindem în curând!”.

3
De remarcat că Iuliana Beregoi a semnat un contract cu casa de discuri Mixton Music din România, cu care a scos ultimele două piese: „Vina mea” și „Fac ce simt”. În viitorul apropiat, Iuliana intenționează să participe şi la alte concursuri de talente organizate în Europa şi America.

Natalia TUTUNARU