Aura Revenco revine pe sticlă

Prezentatoarea va fi gazda celui mai nou produs marca Jurnal TV

Din 8 aprilie, Jurnal Trust Media va da startul unui nou proiect televizat, care va fi dedicat copiilor talentaţi. Este vorba de emisiunea „La-La Boom!”, iar cea care vă invită în fața micului ecran în fiecare sâmbătă, la ora 9.00 dimineața, va fi nimeni alta decât Aura Revenco. Are doi copii, Dragoș (5 ani) și Horațiu (10 luni), aşa că noua emisiune i se potriveşte ca mănușa carismaticei prezentatoare. Solicitată de JURNAL de Chișinău, jurnalista a vorbit despre „La-La Boom!” și despre surpriza de care va avea parte câștigătorul emisiunii. Totodată, vă propunem s-o cunoașteți și ca mămică pe Aura Revenco, cea care știe să cânte bine la chitară, dar și cu vocea.

1

Jurnal TV le pregătește telespectatorilor săi o nouă surpriză: o emisiune dedicată copiilor talentaţi. „La-La Boom!” va demara din 8 aprilie, iar gazdă va fi Aura Revenco, cea care anterior a prezentat „Deșteptarea de week-end”.

„Desigur că și părinții, și bunicii sunt invitați să urmărească „La-La Boom!”, o emisiune cultural-educativă. Nu contează cine e cel înscris în competiţie şi nici de unde e – contează doar ce talent are! Va fi o întrecere între copii. Sau, mai bine zis, între talentele lor. Ştiu că sunt foarte multe emisiuni de genul acesta, a noastră însă va fi deosebită, căci va fi într-un cadrul familial, iar filmările vor avea loc într-un club de distracţie pentru copii. La fiecare ediţie a emisiunii vom avea câte o mascotă, iar prima dintre acestea va fi Buburuza Mela. Dintre rubricile „La-La Boom!” menționăm „Stop-cadru”, la care vom prezenta filmuleţe trimise de părinţi pe adresa [email protected], imagini în care copiii lor apar în diverse ipostaze. O altă rubrică e „Minienciclopedia”, în cadrul căreia le vom capta atenţia picilor cu diverse curiozităţi”, ne-a declarat prezentatoarea emisiunii.

Cucerită de copii

2

De altfel, visul dintotdeauna al Aurei Revenco a fost să descopere mici talente, cărora să le ofere șansa de a se face remarcate, iar prin intermediul „La-La Boom!” vedeta de televiziune îşi va îndeplini această dorinţă.

„În „Deşteptarea de week-end” am avut rubrica „Deşteptarea copiilor” şi mă declar cucerită de ei încă de pe atunci. Poate pentru că am şi eu acasă doi băieţi cărora le cunosc foarte bine capriciile şi talentele. Spun de fiecare dată că micuţii noştri sunt un aluat bun de modelat, cu condiţia să investeşti în ei timp, dar și bani. Poate că emisiunile cu şi despre copii sunt mai greu de realizat, însă acestea au un farmec aparte. Picii sunt atât de dulci şi de scumpi încât nu ai cum să nu-ţi placă să-i urmăreşti cum dansează ori să-i asculţi cum cântă”, adaugă jurnalista.

Premiu-surpriză pentru învingător

3

În cadrul fiecărei ediții vom prezenta publicului telespectator patru numere realizate de pici talentaţi, iar în următoarea etapă vor accede doar doi dintre ei. „La-La Boom!” va avea și o pagină oficială, dar şi conturi pe rețelele de socializare, pentru ca internauţii să-şi poată vota favoritul. În cadrul fiecărei emisiuni, Aura Revenco va avea câte un invitat special, inclusiv copii talentați care s-au făcut deja remarcați fie în Republica Moldova, fie în străinătate.

„Finala concursului nostru va avea loc pe 1 iunie, iar câștigătorului îi pregătim un premiu pe măsură. Aşa că îi aşteptăm la show-ul nostru pe toţi copiii înzestraţi cu talent. Doritorii de a participa la concurs îmi pot scrie pe adresa [email protected] ori să mă contacteze la numărul de telefon 068302105. De la această emisiune am aşteptări mari – vreau să fie un proiect de amploare în care să-i ajutăm pe micuţii talentaţi să înceapă ascensiunea pe scara viselor lor”, susține prezentatoarea Jurnal TV.

Dragoș a moștenit talentul de la mama

4

Deși are acasă un băieţel de doar 10 luni, Aura Revenco se întoarce la serviciu, iar prin intermediul ziarului nostru le dă marea noutate și celor care-i scriu zilnic pe rețelele de socializare ca s-o întrebe când revine pe sticlă.

Și dacă Dragoș, care are 5 ani, e băiat mare deja și merge la grădiniță, de Horațiu, mezinul familiei, va avea grijă mama-soacră, cu care vedeta se împacă de minune. „De altfel, bunica este cel mai bun prieten al lui. De cum o vede, Horațiu întinde imediat mânuțele spre ea”, adaugă frumoasa mămică.

Feciorul cel mare a moștenit-o pe Aura Revenco, iar aici facem referire la faptul că prezentatoarea iubeşte muzica şi știe să cânte foarte bine cu vocea și la chitară.

5

„Muzica mi-a plăcut dintotdeauna, iar Dragoş mi-a moştenit pasiunea şi talentul. Am crescut cu TVR-ul – atâta puteam vedea noi la Costuleni, sat situat pe malul Prutului. Tata, luptător înflăcărat pentru cauza românismului, mă învăţa să vorbesc corect româneşte. Și am ascultat tot timpul doar muzică românească de calitate: Nicu Alifantis, „Phoenix”, Cristi Minculescu etc. Îmi plăcea foarte mult cântecul, însă părinţii mei nu-şi puteau permite să mă dea la o şcoală de muzică, cea mai apropiată dintre acestea aflându-se la Ungheni. Şi o vecină din sat dădea lecţii de pian la domiciliu cu 10 lei pe lună, însă părinţii mei nu aveau acești bani. Aşa că mi-am manifestat talentul doar la grădiniţă, la metalofon. „Galbenă gutuie” încă de atunci o ştiu! Acum mă bucur să constat că băiatul meu mai mare face ce nu am reuşit eu. El cântă doar cu vocea, dar are deja trupa lui, „RocKids”, cu care acum pregătește o nouă melodie. Îi place foarte mult să cânte şi înţelege totul rapid şi fără efort. Are și un blog culinar, „Rock The Food”, unde publicăm împreună reţete video. De fapt, eu filmez, eu montez și tot eu fotografiez. Lui Dragoş îi place mult să gătească și mă urmărește atent de fiecare dată când sunt la bucătărie. Este un copil multilateral dezvoltat, o cocă numai bună de modelat, iar eu încerc să-i pun în valoare talentele”, ne-a povestit prezentatoarea „La-La Boom!”.

„Le reușesc pe toate: gătit, călcat, curat, copii, soț, emisiune…”

6

Ne-a spus că mezinului familiei îi place să danseze şi că este numai inimă, iar acum învaţă să meargă şi să vorbească. „El e fata mamei cea cu ochi albaștri”, adaugă ea.

Deși are un regim ca la armată, Aurei Revenco niciodată nu i-a trecut prin cap să angajeze o bonă ori o femeie care să-i facă lucrul prin casă. Iar atunci când are nevoie de ajutor cu copiii, apelează cu încredere la mama-soacră. Totuşi, gătitul, curățenia și călcatul cămășilor îi revin ei.

„Atunci când nu sunt la serviciu, sunt cu copiii. De altfel, tot timpul meu liber îl petrec în familie, iar gătitul se numără printre pasiunile mele. Primul lucru pe care-l face Dragoş atunci când intră în casă e să mă întrebe ce desert am gătit. Căci aşa îmi alint eu băieţii: nu doar cu mâncare, ci şi cu ceva dulce. Reuşesc să gospodăresc cu Horaţiu în braţe, mă ajută foarte mult și mama-soacră, care este cea mai grijulie bonă din lume! În rest, eu fac mâncare, curățenie și îmi place să calc cămășile soțului. Dacă vrei cu-adevărat, le reușești pe toate! Mi-aş dori încă un copil – o fetiţă, însă nu chiar acum, ci atunci când Dragoş şi Horaţiu vor fi adolescenţi. Mă conduc după exemplul mamei mele, care mai întâi a crescut măricei doi băieţi, după care am venit eu pe lume, iar mai apoi – şi fratele meu mai mic”, conchide Aura Revenco.

Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală a Aurei Revenco