Nu e păcăleală! Din 1 aprilie, Doamna Dora va avea propriul show televizat

Doamna Dora, personaj îndrăgit de telespectatorii Jurnal TV şi de utilizatorii de internet, vine cu o surpriză pentru toţi admiratorii săi. Din 1 aprilie, aceasta va avea propriul show, în cadrul căruia va descoase vedetele de secrete, răsplătindu-le cu câte un premiu. Într-un interviu oferit ziarului JURNAL de Chişinău, Doamna Dora ne spune povestea ei, ne dezvăluie detalii din culisele emisiunii la care munceşte de zor şi ne îndeamnă să ne alăturăm campaniei Jurnal TVerde.

IMG_8036

„Dora Show” – aşa se va numi emisiunea Doamnei Dora, personaj carismatic îndrăgit de telespectatorii Jurnal TV şi de internauţi. Despre protagonista scheciurilor s-a mai scris, noi însă am luat-o la întrebări şi i-am aflat povestea, pe care v-o prezentăm în cele ce urmează.
Nu-şi ascunde vârsta pentru că, spune ea, „cei 50 de ani nu şi-au lăsat amprenta pe chipul ei”. Secretul? Se iubeşte mult!

E vicleană!

„Doamna Dora e femeie de la ţară. Când era mai tânără, a lucrat învățătoare de clase primare, profesie pe care a ales-o pentru că iubeşte foarte mult copiii. Dar, din cauza sărăciei, a fost nevoită să plece la munci în Italia, unde vreme de câţiva ani a îngrijit de bătrâni, a lucrat şi la câteva magazine. Dar într-o bună zi şi-a zis că aşa nu se mai poate! Şi s-a întors acasă, în Republica Moldova. Ştia ce sărăcie e aici, dar şi-a spus că va face tot posibilul ca să reziste. S-a gândit că, dacă toţi moldovenii vor alege să plece peste hotare, ţara ei va rămâne fără oameni de seamă, aşa cum este ea. Şi da, se consideră o doamnă influentă! E femeie de la noi, iar aceasta se vede din felul ei de a se îmbrăca şi de a vorbi. Pentru că ea vorbeşte o limbă pe care, din păcate, o vorbim mai toţi: moldo-ruso-română. E uşor kitschizată şi e vicleană rău, căci ştie cum să-şi descoase interlocutorul”, ne-o prezintă pe Doamna Dora actorul Emilian Creţu, cel care a inventat acest personaj.

Uneori uită că e „femeie luată”

IMG_8038

Doamnei Dora îi este uşor să abordeze orice subiect, doar că uneori se mai lasă purtată de val şi uită că-i „femeie luată”. „Depinde dincotro bate vântul şi cu cine stă de vorbă”, adaugă actorul.
Aflăm că fosta învăţătoare de clasele primare este mamă are doi copii: un băiat şi o fată, cea din urmă fiind plecată în Portugalia.

Ţine pasul cu cei tineri

„Doamna Dora încearcă să fie în pas cu moda şi e activă pe reţelele de socializare. Are şi cont de Facebook, acolo unde postează filmuleţe şi discută live cu internauţii. Din fericire, cei care o apreciază sunt mulţi la număr şi tocmai ei îi dau curaj să meargă înainte. Să ştiţi că în R. Moldova este foarte complicat să vii cu asemenea personaje”, ne-a declarat cel care este şi make-up artist, dar şi hair stilist.
Actor al Teatrului Naţional „Eugene Ionesco”, Emilian Creţu susţine că se simte foarte bine în pielea unor astfel de personaje ca Geta şi, mai nou, Doamna Dora.
„Ele mă teleportează într-o altă lume. Vezi cât de repede am trecut de la personajul Doamna Dora la actorul Emilian Creţu? (n.a. – râde). De mic am ştiut că o să fac teatru şi îmi plăceau personajele mai de poveste, mai teatralizate şi mai groteşti.
De ce Dora? Pentru că ea mă duce cu gândul la dor, la melancolie şi la ţară”, susţine actorul.

O transformare care se lasă şi cu nervi

IMG_8039

Cu doar câteva ore înainte de interviul nostru, Doamna Dora a lui Emilian Creţu participase la filmarea spotului campaniei Jurnal TVerde. Ne mărturiseşte că trecerea de la personajul pe care-l joacă la el, cel de zi cu zi, e destul de stresantă: cu o zi înainte trebuie să se bărbierească, iar după filmări trebuie să se demachieze, proces care nu-i place deloc şi în timpul căruia mai scapă şi câteva cuvinte pipărate.
Singur îşi face machiajul, tot singur îşi creează şi costumele. Recunoaşte că de cele mai multe ori se inspiră de la oameni şi din viaţa de zi cu zi: de la unul „fură” felul de a merge, de la altul – modul de a zâmbi.

Despre „Dora Show”

IMG_8041

Emilian Creţu este mulțumit de aprecierea de care se bucură încă de pe acum personajul Doamna Dora. Iar în prima zi a lui aprilie, Jurnal TV dă startul unui nou show televizat – „Dora show”, care va fi difuzat în fiecare sâmbătă, cu începere de la ora 20.00 .
„Într-o discuţie cu Val Butnaru, director al Jurnal TV, i-am spus că Doamna Dora ar trebui să aibă show-ul ei, iar dumnealui a fost de acord. Acum pregătirile pentru prima ediţie a emisiunii sunt în toi. Avem foarte multe idei, una mai bună ca alta, şi încă nu ştim pe care dintre acestea să le alegem. Voi avea invitaţi în platou, iar unele vedete vor primi şi câte un premiu: bomboana de pe colivă! Când e de bine, e cireaşa de pe tort, însă când e naşpa – e bomboana de pe colivă. Apropo, coliva o voi găti după reţeta mamei. Ne gândim să le facem invitaţilor şi nişte farse”, ne-a declarat Emilian Creţu.

Se va ‘bate’ cu băieţii de la „PopCorn Show”

2

Tot pe 1 aprilie, doar că la ora 11.00, Doamna Dora va participa la campania Jurnal TVerde. În cadrul acesteia, se va duce o luptă pentru curăţenie între două echipe: cea a Doamnei Dora şi cea a băieţilor de la „PopCorn Show”.
„Ea va participa la campanie pentru că ţine foarte mult la această palmă de pământ. Ca şi mine, Dora nu aruncă niciodată gunoiul pe jos, iar îndemnul ei şi a colegilor de la Jurnal TV este să avem grijă de oraşul în care locuim. Doamna Dora speră ca echipa ei să câştige competiţia, deşi i-a cunoscut deja pe „nepoţeii” de la „PopCorn Show” şi a constatat că aceştia sunt harnici rău”, susţine actorul.

E femeie boemă

La sfârşitul discuţiei, ne-am dorit să aflăm cum decurge o zi din viaţa Doamnei Dora.
„Dimineaţa ei începe cu o cafea şi o ţigară, după care navighează pe internet, în căutarea celor mai picante ştiri din showbizul autohton. Ca şi mine, urăşte minciuna, invidia, vedetismul, dar îi respectă pe oamenii sinceri. Şi chiar dacă trăiește la ţară, e boemă şi adoră teatrul”.

Lena NEGRU