Tată de campion

Dragoș, fiul lui Gicu Cimbir, și Bianca, partenera lui de la „Codreanca”, culeg trofee pe ringul de dans

Dragoș Cimbir și Bianca Rotaru sunt cei mai buni dansatori ai R. Moldova la categoria lor de vârstă. Campioni naționali, aceștia se antrenează la Clubul de Dans Sportiv „Codreanca”, iar zilele trecute s-au întors acasă cu un loc de frunte de la o competiție de dans care a avut loc la Moscova. Gicu Cimbir este sigur că, într-o bună zi, fiul său cel mai mare și partenera de dans a acestuia vor deveni campioni mondiali. Și s-ar putea să aibă dreptate, căci acasă micii dansatori au zeci de trofee și sute de medalii câștigate în urma participării lor la competiții internaționale.

Dragoș are doar 14 ani. Alături de Bianca, partenera sa de dans, participă la mai toate competițiile naționale și mondiale de dans sportiv. Cei doi au găsit rețeta succesului, căci de fiecare dată revin acasă doar cu locurile de frunte. Cuceresc prin talent și măiestrie, iar succesul internațional le este garantat

Muncește ca să ajungă campion mondial

1

Fiul cel mare al artistului Gicu Cimbir dansează în „Codreanca” de la vârsta de opt ani. Și cum surcica nu sare departe de trunchi, micul dansator a cochetat și cu muzica, însă a ales să practice ce i-a plăcut mai mult: dansul.

„De fapt, ambii feciori cântă și dansează, însă cel mare e deja un adevărat profesionist. Sunt mândru de el, căci oriunde merge împreună cu Bianca, revin acasă cu premii. Chiar azi (n.a. – luni) au venit de la Moscova cu locul II la categoria lor de vârstă. Lui Dragoș îi place foarte mult ceea ce face și are toate șansele, împreună cu partenera sa de dans, să devină campioni mondiali”, ne-a declarat muzicianul.

„Pe ringul de dans e ca peștele în apă”

2

Dansul, pe lângă pasiune, antrenament și talent, necesită și sacrificii. Dacă în prima jumătate a zilei, Dragoș este la liceu, după ore și până seara târziu îl găsești în sala de repetiții. Dansează cel puțin cinci ore pe zi și muncește din greu pentru a-și realiza visul de a deveni campion mondial.

„El are un program diferit de cel al majorității copiilor de vârsta lui. Ringul de dans e locul unde se simte ca peștele-n apă. Când și-l cauți e la antrenament! Însă pasiunea sa e și riscantă. Bunăoară acum, când a revenit de la Moscova, direct de la aeroport a mers la medic pentru că-l durea spatele. Și seara, când ajunge acasă, e stors de puteri, însă niciodată nu se plânge, pentru că-i place la nebunie ceea ce face. Are grijă și la alimentație pentru că nu trebuie să facă burtă”, ne-a mai spus mândrul tătic.

Vrea o carieră europeană

Anterior, Dragoș a făcut echipă cu Luciana, însă de patru ani e partenerul de dans al Biancăi. Mama fetei îi însoțește la toate competițiile internaționale de dans, iar între timp, aceasta a devenit și mama spirituală a tânărului campion național.
„La vârsta lui de 14 ani, Dragoș a ajuns să concureze și cu cei de 16 ani! A bifat majoritatea competițiilor europene de dans sportiv, iar de curând mi-a zis că a văzut deja mai multe țări decât mine. Dansul nu e o pasiune din cele mai ieftine, dar ce nu faci pentru copilul tău… E mai tot timpul plecat, chiar și de sărbători. De exemplu, anul acesta, de Crăciun, a fost la o competiție care a avut loc la Madrid. El este conștient de faptul că în R. Moldova nu e ușor să fii om de artă, tocmai de aceea muncește pentru a-și croi un drum în Europa și îmi doresc ca ambii feciori să aibă parte de o carieră frumoasă peste hotarele țării”, susține compozitorul.

„Da, sunt un tată sever!”

3

Recunoaște că este un părinte sever, însă feciorilor săi le place acest lucru. Ne-a povestit cum, într-o zi, a mers cu Dragoș în unul din sectoarele Chișinăului pentru a vedea ce fac unii băieții de vârsta lui: „I-a văzut jucând cărți și fumând. Atunci l-am întrebat: tu ce alegi, să fii aplaudat de o lume întreagă ori să faci ceea ce fac ei? El a decis ce vrea să facă în viață, iar eu îi voi fi alături și-l voi susține mereu”.

Acasă, Dragoș are amenajat un colțișor unde-și ține trofeele și medaliile obținute pe la competițiile de dans. Niciodată nu le-a numărat și nici nu vrea să o facă – pentru el contează rezultatele, nu cifrele. Tatăl său însă ne-a dat asigurări că Dragoș a adunat până acum zeci de cupe și sute de medalii obținute atât pe la competițiile naționale, cât și la cele mondiale.

Joacă fotbal cu „Olguța lui Carla`s Dreams”

Atunci când are ceva timp liber, lui Dragoș îi place să joace fotbal împreună cu verișoara sa, Olga Verbițchi, câștigătoarea „X Factor” România 2016.
„De când dansează, doar o singură dată l-am văzut că parcă ar regreta drumul pe care și l-a ales. Era într-o zi în care și-a văzut colegii jucând fotbal. La vârsta lui, s-a maturizat mult prea repede și are deja scopuri bine stabilite”, ne-a mai spus Gicu Cimbir.

Lena NEGRU