Dacă nu aţi ştiut, Ministerul Transporturilor ne anunţă că pe drumurile naţionale se circulă „în condiţii de iarnă”

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor informează că, la această oră, se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale. Pa parcursul nopții, la curățarea drumurilor au intervenit 56 de autospeciale, 215 muncitori. Au fost folosite 336 de tone de material antiderapant, se menţionează într-un comunicat al acestei instituţii.

Ninsorile puternice se mențin în raioanele din centrul și sudul R. Moldova. Prin urmare, în aceste zone vor fi dislocate cele mai multe echipaje pentru deszăpezirea drumurilor. Administrația de Stat a Drumurilor, pentru sezonul de iarnă 2016–2017, a pregătit: 104 autogredere, 35 de buldozere cu şenile, 92 de tractoare pe pneuri cu lame, 18 freze de zăpadă, 136 de distribuitoare auto, 53 de încărcătoare, 41 de excavatoare.

Pentru acest sezon au fost pregătite 80.000 de tone de material antiderapant, sare și nisip. Totodată, în premieră pentru Republica Moldova, în acest an, pe drumurile M2 Chișinău–Orhei și R3 Chișinău–Hâncești este aplicată doar sare, care va avea un efect de lungă durată și nu va permite formarea gheții sau poleiului pe un termen mai lung, ne asigură responsabilii de drumuri.

După necesitate, vor fi organizate posturi de remorcare a unităţilor de transport de tonaj mare, care se confruntă cu greutăţi la depăşirea sectoarelor dificile menţionate. Principala prioritate a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor este siguranța la trafic. Echipajele de intervenție vor fi gata să intervină 24/24.

jc.md