Globurile de Aur 2017 | Meryl Streep l-a criticat pe Donald Trump, într-un discurs emoționant

Actrița Meryl Streep, care a fost recopensată în cadrul galei Globurilor de Aur cu trofeul pentru întrega carieră, a susținut un discurs emoționant, în care a vorbit și despre președintele-ales al SUA, Donald Trump. Meryl Streep, considerată cea mai talentată și premiată actriță a generației sale, l-a criticat pe viitorul lider de la Casa Albă, care va fi învestit în funcție pe 20 ianuarie.

Meryl Streep a oferit cel mai dramatic moment al galei Globurilor de Aur, în cadrul căreia a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille pentru întrega carieră. Fără să menționeze numele viitorului președinte al SUA, vedeta americană l-a criticat pe Donald Trump, , despre care spus că are ”instinctul de a umili”, după ce preşedintele-ales al Statelor Unite a făcut glume, în public, pe seama unui reporter cu handicap fizic, relatează CNN.

Totodată, celebra actriţă a spus în discursul ei de șase minute că cea mai ”emoţionantă” prestaţie din 2016 a fost, după părerea ei, ”atunci când persoana care a vrut să ocupe cea mai respectată funcţie din ţara noastră a imitat, public, un reporter cu handicap fizic”.

”Mi-a frânt inima atunci când am văzut aşa ceva şi încă nu pot să-mi scot acele imagini din minte, deoarece ele nu proveneau dintr-un film. Proveneau din viaţa reală”, a adăugat Meryl Streep.

Meryl Streep l-a criticat pe Donald Trump la gala Globurilor de Aur

”Impertinenţa invită la impertinenţă. Violenţa incită violenţă. Atunci când oamenii puternici se folosesc de funcţiile lor pentru a-i intimida şi brutaliza pe ceilalţi, cu toţii avem de pierdut”, a mai spus vedeta.

Meryl Streep a reușit să-i impresioneze pe colegii de breaslă cu acest discurs. Actrița Kerry Washington a avut lacrimi în ochi, iar Julianne Moore i-a mulțumit actriței pe Twitter, unde a reluat și o afirmație făcută de Streep în timpul discursului.

„Când cei puternici se folosesc de funcții pentru a-i brutaliza pe ceilalți, cu toții avem de pierdut. Multumesc, Meryl Streep”, a scris vedeta serialului The Good Wife.

Discursul lui Meryl Streep nu a fost singurul moment al serii în care s-a făcut referire la Donald Trump. Prezentatorul galei, Jimmy Fallon, a deschis ceremonia cu un discurs amuzant, marcat de aluzii politice.

”Această gală este unul dintre puţinele locuri rămase în care Amerca onorează în continuare votul popular”, a afirmat el făcând referire la faptul că Donald Trump a câștigat Colegiul Electoral, însă Hillary Clinton a avut peste trei milioane de voturi avans în ceea ce privește votul popular.

Jimmy Fallon, gazda galei Globurile de Aur 2017

Totodată, în monologul de deschidere a evenimentului, Jimmy Fallon a inclus şi alte glume politice şi l-a asemănat pe Donald Trump cu regele Joffrey, un personaj detestat din serialul ”Urzeala tronurilor/ Game of Thrones”.

Sursa: libertatea.ro