Ultimele cuvinte ale piloţilor avionului Tu-154: „Закрылки, с*ка!”

Ultimele cuvinte ale piloţilor avionului Tu-154: „Закрылки, с*ка!”

Detalii noi despre tragedia din Marea Neagră. Potrivit uneia dintre versiuni, piloţii intenţionau să aterizeze pe apă, fapt ce denotă probleme tehnice la bord. Experţii au reuşit să descifreze informaţia din cutiile negre ale aparatului de zbor Tu-154, transmite kommersant.ru.

Potrivit acestora, pelicula care a înregistrat discuţia dintre membrii echipajului a rămas intactă. Discuţia se întrerupe la momentul în care unul dintre piloţi strigă:Закрылки, с*ка!”. După care se aude un strigăt: „Comandante, ne prăbuşim!”, a relatat o sursă pentru kommersant.ru.

Potrivit vicepreşedintelui Federaţiei amatorilor de aviaţie, pilotul de încercare din URSS, Viktor Zobolotski, în cazul în care un aparat de zbor are probleme cu închizătoarele (закрылки), acesta devine imposibil de manevrat. „O aripă are o forţă de ridicare mare, iar cealaltă una mică şi, evident, avionul începe să se rotească”, a spus el. „Dacă închizătoareale nu sunt închise sau sunt închise târziu, apar momente de bandare foarte puternice, avionul devine greu de manevrat”, a mai spus fostul pilot.

De asemenea, în Marea Neagră, pe un segment de 200 m, a fost găsită o concentrare mare de bucăţi din aparatul de zbor şi framente de corpuri umane”.

Sursa: jc.md