S-a pomenit cu merele furate

S-a pomenit cu merele furate

Artista Maria Sarabaş susţine că este victima unui furt de proporţii, iar ancheta bate pasul pe loc, scrie jurnal.md.

A aşteptat un an să se bucure de recoltă, dar s-a pomenit cu merele furate. Victimă este chiar interpreta de muzică populară Maria Sarabaş, a cărei familie deţine o livadă în raionul Ialoveni. Artista spune că hoţii au fost surprinşi în flagrant, dar că autorităţile nu i-au reţinut pe făptaşi. Mai mult, dacă iniţial Inspectoratul de Poliţie Ialoveni a pornit o anchetă penală pentru furt şi jaf pe numele a doi suspecţi, atunci când dosarul a ajuns la Procuratura raională a rămas un singur bănuit. Maria Sarabaş susţine că procesul este tergiversat.

În anul 2014, familia Sarabaş a cumpărat o livadă de meri în raionul Ialoveni. Pe 27 august, în timp ce interpreta se pregătea să meargă la un concert dedicat Zilei Independenţei, un localnic a informat-o că persoane străine culeg fructele din livada ei.

Proprietarii livezii susţin că, ulterior, au fost ameninţaţi de cel care ar fi pus la cale furtul. Avocata familiei Sarabaş declară că bănuiţii trebuia să fie reţinuţi pentru 72 de ore şi este de părere că ancheta bate pasul pe loc. Maria Sarabaş spune că familia ei a suferit pierderi de aproximativ 800 de mii de lei şi crede că vinovaţii ar putea scăpa basma curată.

Contactată telefonic, anchetatoarea Ana Chiruţa a declarat că nu poate oferi detalii despre acest dosar pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Deşi avocata familiei Sarabaş susţine că ancheta penală a fost pornită în baza a două articole, furt şi jaf, pe numele a doi suspecţi, procurorul de caz are altă ipoteză.

Procurorul Vasile Danu a respins acuzaţiile că dosarul ar fi tergiversat.

Familia Sarabaş a depus o plângere la Procuratura Generală, dar, deocamdată, nu a primit niciun răspuns. Purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Maria Vieru, nu a răspuns la telefon pentru comentarii. Nici persoanele suspectate nu au fost de găsit pentru a face declaraţii.

N.T.