Nicolae Glib e străbunic!

Nicolae Glib e străbunic!

Are 11 nepoţi, iar săptămâna trecută a devenit pentru prima dată şi străbunic

Anul acesta, Moş Crăciun a fost generos cu Tatiana şi Nicolae Glib. Le-a adus cel mai preţios cadou: pe Kira, prima lor strănepoată care a venit pe lume săptămâna trecută. Soţia artistului mărturiseşte că de pe 14 decembrie, zi în care s-a născut micuţa, simte că a întinerit cu zece ani. Emoţionat, Nicolae Glib ni s-a confesat că aceasta nu este singura noutate pe care o are. La anul, în familia sa va avea loc încă o nuntă frumoasă, iar Viorel, feciorul său din Chicago, va devenit tătic de băiat pentru a doua oară. Astfel, cifra nepoţilor va deveni 12!

În pragul sărbătorilor de iarnă, soţii Glib au primit cea mai frumoasă veste: Maxim, nepotul lor de 25 de ani, de existenţa căruia au aflat acum trei ani, a devenit tătic. Au 11 nepoţi, iar cel de-al 12-lea urmează să vină pe lume în primăvară, însă rolul de străbunici i-a întinerit cu zece ani. Cel puţin asta ne-a mărturisit, vădit emoţionată, soţia artistului. Micuţa a venit pe lume pe 14 decembrie, iar părinţii eu decis să o numească Kira.

Un moment unic

„Este un moment unic pentru noi şi le doresc tuturor să trăiască asemenea momente frumoase. Maxim a făcut nunta în vara acestui an. A fost un eveniment cu obiceiuri, iar soţia a avut grijă să pregătească şi unele tradiţii mai vechi, cum ar fi legatul nănaşilor cu prosoape. Când ne-au anunţat că va deveni tătic, ne-am bucurat mult. Pe strănepoţică au decis să o numească Kira, iar marţi ea şi cu mămica au venit acasă de la spital. Suntem nerăbdători să-l cunoaştem pe cel mai tânăr membru al familiei noastre, iar acum străbunica se gândeşte ce daruri să aleagă pentru micuţă. Neapărat o să mergem cu ceva frumos! Avem 11 nepoţi, îi iubim pe toţi în mod egal, nu facem diferenţă, însă strănepoata va fi cireaşa de pe tort. Va fi răsfăţată de toţi membrii familiei”, ne-a declarat Nicolae Glib.

„Maxim e o bucăţică ruptă din familia noastră!”

În urmă cu trei ani, familia Glib trăia o perioadă extrem de emoţionantă, desprinsă parcă dintr-un film. Artistul afla că mai are încă un nepot, pe Maxim, unicul fiu al lui Octavian Glib, care a decedat la doar 23 de ani. Sunt trei ani de când au aflat de existenţa acestuia, însă au senzaţia că-l cunosc de-o viaţă. Maxim s-a integrat de minune în familie şi este adorat atât de bunici, cât şi de către cele două mătuşi şi cei doi unchi.
„E sânge din sângele nostru, iar noi ca bunici, ne bucurăm să-l vedem că e ascultător şi cu bun-simţ. Aşa cum trebuie să fie un nepot din familia noastră. Se împacă bine cu toţi, iar pe zi ce trece seamănă tot mai mult cu tatăl său. Maxim e o bucăţică ruptă din familia noastră! Acum e la căsuţa lui şi are o familie frumoasă. Peste o lună va avea loc şi botezul Kirei, iar cum ţinem noi la tradiţii, la sigur va fi un eveniment minunat”, susţine mândrul străbunic.

„Chiar suntem norocoşi”

La discuţia cu maestrul Glib s-a alăturat şi soţia domniei sale. Tatiana Glib ne-a declarat că de pe 14 decembrie, de când a primit vestea că a venit pe lume Kira, simte că a devenit mai tânără cu zece ani.
„E o bucurie de nedescris pentru întreaga familie. Peste câteva zile vom merge să facem cunoştinţă cu strănepoţica. Abia aştept să o ţin în braţe, însă până atunci mă ocup de daruri. Deşi străbunicul e mai misterios, vreau să vă zic că în primăvară vom deveni pentru a 12-a oară bunici. Feciorul din America va avea un băiat, al doilea. Tot la anul urmează să jucăm şi la nunta nepotului Mihai. Chiar suntem norocoşi: avem copii minunaţi, care, la rândul lor, ne bucură cu nepoţi şi strănepoţi bine educaţi. Noi le suntem alături şi îi ajutăm pe fiecare în parte cu ce putem”, susţine soţia artistului.

Sărbătoresc Crăciunul şi pe stil nou, şi pe stil vechi

Soţii Glib sărbătoresc Crăciunul atât pe stil nou, cât şi pe stil vechi. Pe 25 decembrie vor petrecere alături de prieteni, iar pe 7 ianuarie urmează să-i adune la masa de sărbătoare pe toţi membrii familiei.
„În fiecare an, în ajunul Crăciunului pe stil vechi, sacrific un porc, iar soţia, ajutată de fete şi nurori, găteşte bucatele tradiţionale pentru masa de sărbătoare. Vom avea răcituri, cârlan, sărmăluţe, curcan umplut etc. Copiii şi nepoţii ne vor colinda, iar noi le-am pregătit la fiecare câte un cadou. E foarte frumos să-ţi vezi casa plină de zâmbete. La mine şi la soţie, Moş Crăciun deja a venit. Ne-a adus cel mai emoţionant cadou din acest an: pe Kira! Să ştiţi, 2016 a fost un an foarte frumos pentru întreaga familie. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că ne-a ţinut sănătoşi şi că am avut numeroase activităţi atât în Ţară, cât şi în străinătate. Nu ştiu dacă de Revelion voi lucra, însă deocamdată am stabilit că anul acesta va fi în sânul familiei”, conchide Nicolae Glib.

Lena Negru