Fuego, scrisoare pentru România: „Îți doresc să ai parte de mai multă prețuire!”

Fuego, scrisoare pentru România: „Îți doresc să ai parte de mai multă prețuire!”

De Ziua Națională a României, Paul Surugiu – Fuego a scris o epistolă emoționantă, care atinge la suflet fiecare patriot.

„Dragă România, azi îți scriu. Recunosc că am emoții, dar sincer nu mă interesează de ce spun unii sau alții. Declarații mărețe nu are rost să-ți mai fac, pentru că primești destule vorbe fără temei zilnic. Aș vrea în schimb șă-ți spun că mai cred în tine, dorindu-mi să te văd așa cum ne imaginăm în cele mai frumoase vise.

Nu împănată cu ode, ci tratată ca pe-o putere, măcar de cei care sunt și ei, parte din tine. Asta pentru că da, fie că vor sau nu să recunoască, sunt una cu țara și spațiul în care s-au format.

Îmi placi. Ai cu ce te lăuda. Păcat că nu ești mai promovată, iar fii tăi nu sunt mai uniți. Asta-mi doresc pentru tine, ca românii să nu te mai blameze și să nu-și dea coate la orice pas!

Nu vreau să te întristez, dar mi se pare că ai un potențial fantastic pe care ți-l macină fără sens răuvoitorii. Pe scurt, de ziua ta, după exemplul lui Eminescu, îți doresc să ai parte de mai multă prețuire, de muzica ce-o meriți, de locul potrivit pe hartă!

Știu că se poate și mai știu că România este pentru mine, indiferent de furtuni și răbufniri, acasă! Salutări din Spania, unde cânt în română pentru cei care țin la tine, având un dor nebun de acasă”, a scris artistul nostru.

Sursa: click.ro