Sofia Rotaru a revenit pe scenă… în Germania

Sofia Rotaru a revenit pe scenă… în Germania

În ultima perioadă, Sofia Rotaru a dispărut din vizorul presei ruse, iar în unele mijloace mass-media chiar s-a vehiculat că interpreta ar fi bolnavă. Recent, artista cu origini româneşti a revenit pe scenă, iar primele concerte solo le-a susţinut în Germania.

Iniţial planifica să cânte în nouă oraşe nemţeşti, dar unul dintre concerte a trebuit să-l anuleze. Interpreta nu a reuşit să umple până la refuz sălile de spectacole, ca odinioară. Motivul: unii nu credeau că aceste concerte vor avea loc, dat fiind faptul că artista nu mai urcase pe scenă de doi ani şi nici nu a mai oferit interviuri pentru mass-media, pe alţii însă i-a speriat costul destul de mare al biletelor – de la 40 la 130 de euro. Dar directorul de concerte al Sofiei Rotaru, Sergey Lavrov, consideră că există o singură explicaţie plauzibilă: criza economică.

„Unul dintre concerte a fost anulat deoarece organizatorii planificaseră trei spectacole într-o rază de 20 de kilometri. În afară de asta, acum în Rusia e criză economică, iar din această cauză toţi artiştii ruşi merg să facă un ban în Germania. Acum nu demult aici au avut loc concerte susţinute de Filipp Kirkorov, Zemfira, Stas Mihailov. Unde mai pui că înainte de începutul turneului Sofiei Rotaru în Germania cineva a lansat un zvon cum că ea nu va veni”, a declarat Sergey Lavrov pentru sobesednik.ru.

„Am auzit că nu voi veni la concertele mele. Oare am tras eu pe sfoară pe cineva, vreodată? Pentru mine, spectatorul e sfânt! Am promis că vin şi am venit!”, a spus, la rândul ei, artista.

Spectatorii au remarcat faptul că pauza de doi ani i-a priit Sofiei Rotaru, care pare chiar mai energică decât înainte. E adevărat că nu prea a adăugat în repertoriu piese noi, dar hiturile au fost apreciate de fanii săi.

„Sofia Rotaru arată nemaipomenit de bine, iar asta au observat-o toţi cei veniţi la concerte. E într-o formă fizică perfectă. Eu, personal, chiar am avut impresia că domnia sa a întinerit. Apare mai rar pe scenă pentru că a concertat vreme de 45 de ani, aşa că acum vrea să stea mai mult cu cei dragi. Totuşi, susţine şi în continuare recitaluri pe la petreceri private. Nu demult organizatorii unui astfel de eveniment i-au pus la dispoziție un avion ca s-o ducă şi s-o aducă de la eveniment, iar onorariul ei a constituit 200 000 de euro. Acum susţine turnee doar ca să se mai întâlnească cu fanii săi, cărora le duce dorul”, afirmă Lavrov.

Sobesednik.ru scrie că până la sfârşitul lui 2016, Sofia Rotaru va evolua şi pe scena din Rusia, în cadrul câtorva concerte tradiţionale pentru această perioadă a anului. Ba chiar s-ar putea să susţină şi un concert solo în Crocus City Hall, sală cu o capacitate de peste 7000 de locuri.

N.T.