Mioara Roman rupe tăcerea. A pus toate secretele căsniciei cu Petre Roman într-o carte

Mioara Roman rupe tăcerea. A pus toate secretele căsniciei cu Petre Roman într-o carte

Mioara Roman își va vedea visul împlinit sâmbătă. Fosta soție a lui Petre Roman își va lansa cartea la Romexpo. O fotografie cu Mioara și Petre Roman a fost aleasă drept coperta manuscrisului “Prețul libertății”.

Cei doi soți s-au despărțit în urmă cu 9 ani, iar de atunci fostul premier a rupt orice legătură cu ea. Mioara Roman a decis să pună într-o carte secretele familiei Roman. “Mioara Roman însemnări despre revoluția mea. Prețul Libertății”. Fiica ei, Oana Roman, a avut acces la însemnările mamei sale abia după ce acestea au fost date la tipar.

cartea Mioara Roman

“Aceste însemnări sunt amintirile mele, ale unei soții și ale unei mame, totodată. Sunt prin excelență subiective, dar drepte, fără să fie însemnările unui istoric. Dacă voi fi greșit cu ceva, cu vreun detaliu, de exemplu, nu fiți, totuși, aspri, nu a fost nicio clipă din rea intenție. Cu timpul, amintirile fiecăruia dintre noi se transformă în esențe care nu mai rețin detaliile. Mai am atâtea de povestit, însă, și voi avea și mai mult loc pentru detalii”, mărturisește autoarea.

“Sunt lucruri care nu au mai fost povestite neapărat în forma asta până acum, despre tata, despre mine, despre noi, despre foarte multe evenimente. Nu cred că va fi o surpriză pentru el, pentru că știe toate lucrurile care sunt povestite acolo”, a precizat Oana Roman.

Sursa: libertatea.ro