Bob Dylan nu va participa la ceremonia de înmânare a premiilor Nobel

Bob Dylan nu va participa la ceremonia de înmânare a premiilor Nobel

Bob Dylan este prea ocupat pentru Comitetul Nobel. Laureatul premiului Nobel pentru literatură 2016 a anunțat că nu va participa la ceremonia de înmânare a distincțiilor, care va avea loc la Stockholm pe 10 decembrie, relatează BBC News.  

Academia Suedeză, instituţia care atribuie premiile Nobel, a anunţat că a primit ”o scrisoare personală” în care artistul american a spus că nu poate să participe la ceremonia din decembrie ”din cauza unor angajamente preexistente”.

În aceeaşi scrisoare, Bob Dylan s-a declarat ”extrem de onorat” pentru premiul ce i-a fost atribuit şi a spus că i-ar fi plăcut să primească în persoană această distincţie.

Bob Dylan, în vârstă de 75 de ani, nu este primul laureat al acestui trofeu prestigios care nu se prezintă la ceremonia de înmânare a premiilor Nobel. Harold Pinter şi Doris Lessing, laureaţi ai Nobelului pentru literatură în 2005 respectiv în 2007, se află printre scriitorii care nu au participat la acest eveniment.

”Premiul le-a aparţinut în continuare lor, aşa cum şi cel din 2016 îi aparţine lui Bob Dylan”, a precizat Academia Suedeză într-un comunicat.

”Aşteptăm cu interes discursul lui Bob Dylan de acceptare a premiului Nobel, pe care el va trebui să îl ţină – este singura cerinţă – într-un interval de şase luni începând din 10 decembrie 2016”, a precizat Academia Suedeză.

Legendarul cântăreţ folk american Bob Dylan a devenit primul cântăreţ din lume care a câştigat premiul Nobel pentru literatură, pe 13 octombrie 2016, pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel. El nu a făcut însă nicio declarație pe acest subiect timp de aproximativ două săptămâni.

Sursa: libertatea.ro