Visul lui Cristi trecut printre scene oribile de sex și jocuri de noroc

Visul lui Cristi trecut printre scene oribile de sex și jocuri de noroc

Cristi duce o viață perfectă. A absolvit facultatea de medicină. E căsătorit de nouă ani. Are o soție foarte atrăgătoare, cu o siluetă impecabilă și zâmbet cuceritor, un copil drăguț, serviciu, mașină de lux, casă arătoasă. Banii pentru toate averile agonisite foarte rapid i-au venit de la jocurile de noroc pe care le-a practicat până la căsătorie.

Cu logica lui de fier reușea să iasă mereu în câștig. Nu ascundea de prietena sa Sofia că-și pierde nopțile prin cazinouri. O răsfăța mereu cu cadouri scumpe, cu ieșiri prin restaurante, călătorii de vis. Din câștigul venit ușor își cumpărase casă și mașină.

Jocurile de noroc, gata să-i adumbrească mințile

Dar toate până la o vreme. Ulciorul nu merge de multe ori la apă. Pe la sfârșitul lui 2006, urma să se căsătorească cu Sofia. Și tocmai atunci când i se părea că l-a apucat pe Dumnezeu de picioare, a început să piardă la jocuri. Devenise nervos. Nu vedea și nu auzea pe nimeni din jurul său. Logodnica se simțea tot mai singură, tot mai neglijată. Neglija până și programul de la serviciu. Toate încercările Sofiei de a-l convinge să se lase de această „pasiune” se terminau cu certuri pe muchie de cuțit. Femeia a apelat la prieteni. Fără rost. Nu mai știa ce să facă.

Într-un moment dat, și-a amintit de profesorul de psihologie. L-a invitat acasă. Specialistul a știut cum să-l ia de departe ca să ajungă aproape. Dar n-a fost ușor de convins. O ținea una și bună că aceasta e pasiunea lui, că nu-și poate închipui viața fără această plăcere. Susținea că nu e nimic grav în faptul că a pierdut de trei ori la rând și a împrumutat bani, că va câștiga și își va plăti datoriile etc. Cu mare greu a fost adus la condiția să înțeleagă că dacă nu se debarasează de acest viciu, s-ar putea să rămână și fără casă, și fără mașină, și fără logodnica lui care îl iubește atât de mult. Domnul profesor a avut mai multe întrevederi cu Cristi, ajungând mereu la concluzia că banul de care dorești să ai parte e cel câștigat prin muncă cinstită.

Cristi învinge ispitele

Ce-i drept, i-a fost greu să se abțină de la jocuri, dar până la urmă mintea i s-a luminat, a ieșit învingător. S-a căsătorit, și-a dezvoltat capacitățile individuale profesionale. Și-a pus gândul și sufletul în munca de chirurg și rezultatele care îți aduc satisfacție nu au întârziat să vină. Are un dar de Sus de a ști cum să vorbească cu pacienții. Discuțiile cu el sunt relaxante, vindecătoare atât la serviciu, cât și acasă. Pe lângă toate acestea, are o fantezie de nestăvilit. Și-a amenajat foarte elegant casa împreună cu Sofia. Despre casa lor prietenii și cei care îi pășesc pragul spun că este un etalon de bun gust și armonie. Și asta încă nu e tot. Mesele la ei sunt servite în acordurile muzicii lui Vivaldi și Betoven, sau Tudor Gheorghe și Andrea Bocelli. Muzică bună, liniștitoare răsună și atunci când se joacă cu copilul sau trebăluiesc prin casă. Cu Sofia se iubește discret, nu-i place să afișeze dragostea în public.

Copilul Cristi obligat să facă sex cu tatăl vitreg

Și ziceam de Cristi că duce o viață perfectă. Dar trebuie să vă spun că nu a fost întotdeauna așa. A avut o copilărie nefericită. S-a născut dintr-o greșeală a doi adolescenți. Părinții fetei i-au zis că greșeala pe care a făcut-o i-a umplut de rușine și nu mai vor să audă de dânsa. Atunci tatăl lui Cristi i-a spus iubitei: „Voi face tot ce-mi stă în puteri ca să vă asigur o viață liniștită și lipsită de griji. Important e ca noi să ne înțelegem bine”. Și au plecat în satul vecin la o mătușă de-a lui, care le-a oferit casa cu condiția ca să-i poarte de grijă atât cât va mai avea de trăit. Zilele mătușii au fost numărate. Peste o jumătate de an, s-a stins. Rămânând fără pensia răposatei și neavând un loc stabil de muncă, pentru a-și întreține familia, tatăl lui Cristi devenise dependent de alcool și i-a părăsit când el nu împlinise nici doi ani. Maică-sa, împinsă de sărăcie, s-a recăsătorit cu un bărbat, care făcea parte dintr-o sectă. Bietul copil nu știa ce-l așteaptă odată cu venirea tatălui vitreg în casă. Deseori, bărbați și femei se adunau în locuința lor. Acolo i-a fost dat lui Cristi să vadă de mic tot felul de perversiuni sexuale, scene oribile care îl îngrozeau. Pe la 8-9 ani, băiatul era obligat să facă sex oral cu tatăl vitreg. Bietul copil plângea prin unghere, n-avea cui se jelui. La școală îi era rușine să povestească prin ce coșmar trece. În plus, mai era și amenințat de tatăl vitreg să nu spună nimănui un cuvânt despre tot ce vede și aude acasă. Dar într-o noapte picătura umpluse paharul. După ore de dezgust și groază în care tatăl monstru îl obliga să-i satisfacă plăcerile, copilul a hotărât să spargă tăcerea. Cum a ajuns la școală, a chemat-o pe doamna învățătoare într-o parte și a rugat-o să-l asculte. Era foarte agitat, cu ochii împăienjeniţi de lacrimi. Doamna l-a luat de mână și au mers în cabinetul directorului. Copilul a povestit despre ororile de acasă, iar directorul a anunțat imediat poliția. Trec peste amănunte și vă spun că părinții au fost arestați și condamnați la ani grei de pușcărie.

Dumnezeu a avut un plan pentru viața lui

Cristi a fost luat de către bunica din partea mamei. Timpul o lecuise de supărare. Mama băiatului fusese unica ei fiică, și el era unicul nepot. Când l-a văzut atât de frumușel și de chinuit, l-a învăluit cu toată dragostea. Iar când a mai aflat prin ce coșmar a trecut mititelul, părerile de rău că și-a alungat fiica de acasă mușcau și mai dureros din ea. I-a oferit tot ce a putut și a făcut tot binele pe care l-a putut face pentru el. Îl supraveghea la pregătirea temelor, îl învăța să vorbească frumos, să recite cu intonație (bunica lucrase educatoare la grădiniță). Bunicul, om așezat și harnic, muncea de dimineață până seara fie în atelierul său de tâmplar, fie prin gospodărie. L-a deprins cu munca și pe nepot. Cu argumente logice îl convingea de ce este important cutare sau cutare lucru. Astfel, casa bunicilor deveni pentru nepot un loc din care izvorăște dragostea și înțelepciunea. În această ambianță plăcută băiatul încerca să uite de experiența dramatică care i-a marcat viața. La liceu devenise un tocilar, l-a absolvit cu o medie foarte bună. Tot aşa a absolvit și facultatea. Visul lui era să-și întemeieze o familie care să nu ducă lipsă de nimic, o familie fericită. Își începuse activitatea de muncă cu o poftă nebună de viață. Atunci a pus în joc la cazino primul său salariu, care i-a adus în scurt timp câștigul fabulos…

Cristi și-a împlinit visul. Are o familie fericită, e bine în plan profesional și e înconjurat de oameni care îl iubesc și pe care îi iubește. Are mereu planuri optimiste și nu uită să-i mulțumească seară și dimineață Domnului că i-a pus mâna pe cap.