Nunta anului! GALERIE FOTO

Viorica Lupu şi Sergiu Pavlov au avut circa 400 de invitaţi, majoritatea muzicieni

După doi ani de la cununie şi înregistrarea căsătoriei la Serviciul de Stare Civilă, cântăreaţa Viorica Lupu şi violonistul Sergiu Pavlov au făcut nunta. Şi cum mirii au prieteni muzicieni nu doar în R.Moldova, ci şi în România, au ţinut să-i aibă alături pe toţi. Astfel, la nuntă, care a avut loc într-un local select din Chişinău, au fost prezenţi circa 400 de invitaţi. Evenimentul a fost foarte bine organizat şi poate fi catalogat drept „nunta anului”.

img_1419

Despre nunta Vioricăi Lupu şi a lui Sergiu Pavlov se va vorbi mult timp de-acum încolo. Şi nu doar pentru că a fost organizată ca la carte, ci şi pentru că la eveniment a fost prezentă toată crema muzicii populare de pe ambele maluri ale Prutului. Invitaţii au fost întâmpinaţi cu muzică jazz, interpretată de o trupă din Bacău, în frunte cu Claudiu Fărcaş. Din Bucureşti a venit Sergiu Ferat cu band-ul său – lor le-a revenit misiunea de a întreţine atmosfera cu muzică uşoară. Mirele i-a făcut o surpriză miresei: a invitat-o la nuntă pe Ancuţa Anghel, o interpretă din Maramureş, care a venit împreună cu familia ei, lăutari cu toţii. „Ştia că-i admir şi că o să mă bucur să-i revăd”, precizează Viorica.

Nuntă rafinată

img_2031

Însă cel mai mult pe parcursul serii au cântat „Lăutarii” maestrului Nicolae Botgros şi Nicuşor Iordan, cântăreţ din România care e bun prieten cu mirii.
Viorica Lupu a fost cea care a avut grijă ca invitaţii să petreacă o seară de neuitat. Ajutată de prieteni, coana mireasă a organizat evenimentul până în cele mai mici detalii, iar recompensa a fost o nuntă aşa cum şi-a dorit-o: originală şi rafinată.
„Ca să putem organiza nunta viselor noastre a trebuit să fim cât mai discreţi, să evităm atenţia presei. Şi mă bucur că ne-a reuşit. Ziua o alesesem încă de prin februarie, iar pregătirile le-am început în august. Am avut multe evenimente şi un program de muncă extrem de încărcat, de asta am făcut nunta tocmai după doi ani de când suntem soţ şi soţie. Din experienţa noastră în materie de nunţi, ştiam că e foarte obositor să faci cheful în aceeaşi zi cu cununia şi înregistrarea căsătoriei, tocmai de aceea am zis că petrecerea de mariaj trebuie să aibă o zi specială. Nu am apelat la nicio agenţie ca să mă ajute cu pregătirile, pentru că ştiam că în această privinţă pot conta pe prietenii mei săritori la nevoie. Mi-am dorit mai mult o petrecere decât o nuntă, iar accentul l-am pus pe muzica bună”, ne-a declarat cântăreaţa.

„Aşa e când se adună foarte mulţi lăutari!”

img_2172

Designerul Dana Lucoveţchi i-a croit Vioricăi Lupu rochia de mireasă pe care aceasta şi-a dorit-o dintotdeauna.
Petrecerea a durat până dimineaţa, apoi a urmat partea neoficială a evenimentului, până la ora 16. „Aşa se practică în breasla noastră: după ce pleacă invitaţii, muzicanţii cântă fără instrumente şi fac schimb de experienţă. Aşa-i când se adună foarte mulţi lăutari!”, ne explică interpreta.
Mirii au renunţat la o parte din tradiţii, nu şi la dezbrăcatul miresei, jucatul colacilor naşilor şi încuscrirea.

O nuntă ca un spectacol

img_2252

După cum era de aşteptat, evenimentul a trezit emoţii. Însă nu în ziua nunţii, ci cu două zile înainte de marele eveniment.
„Au ţinut mai mult de partea organizatorică, la petrecere însă am fost foarte calmă, lumea chiar se mira cum de putem să ne stăpânim. Nu m-a ‘furat’ nimeni, pentru că toată lumea ştia despre faptul că noi suntem căsătoriţi de doi ani, astfel că în cazul nostru această tradiţie era să-şi piardă farmecul. Au fost atât de mulţi lăutari şi s-a cântat atât de mult încât nimeni nu s-a mai gândit la furat, probabil. Cineva spunea că a avut impresia că a nimerit la un spectacol, nu la o nuntă! Evident, ne-am fi dorit o zi cu soare, dar în acea zi a plouat continuu. Noi însă am luat-o ca pe un semn de binecuvântare de la Dumnezeu. Acum urmează să planificăm şedinţa foto, pe care ne-o dorim cât mai artistică şi deosebită”, ne povesteşte Viorica Lupu.

Cel mai emoţionant moment

img_2553

Au avut parte de mai multe surprize, însă cea mai emoţionantă a venit din partea soacrei mici. Aceasta a pregătit un filmuleţ în care a spus povestea mirilor, începând din copilărie. „Abia atunci mi-am dat seama de ce într-o zi s-a apucat mama să facă ordine în fotografii”, glumeşte ea.
Dacă ar fi să dea o notă evenimentului, de la 1 la 10, aceasta ar fi „11”! „Suntem extrem de mulţumiţi, pentru că a fost exact cum l-am visat”, adaugă interpreta.
Muzicienii îşi doresc foarte mult să devină părinţi şi speră ca barza să vină în viitorul apropiat. În filmuleţul emoţionant, mama Vioricăi le-a dorit să aibă copii, nici prea mulţi, nici prea puţini – exact atâţia câte strune are vioara. „Atunci am întrebat-o la care dintre viori s-a referit, căci cea acustică clasică are patru strune, iar cea electrică – cinci. A zis: ‘Măcar patru!’. Acum mă gândesc că vioara la care cântă Sergiu are cinci strune (n.a. – râde). Ştii cum se spune la noi, la muzicieni: fără număr! Important e să fie sănătoşi”, spune cântăreaţa.

„La vamă-i jale!”

img_3115

După căsătorie nu s-a schimbat nimic între cei doi, iar ei speră că flacăra iubirii lor va rămâne aprinsă mereu.
Viorica şi Sergiu şi-ar fi dorit să plece în luna de miere imediat după nuntă, însă, din cauza angajamentelor, au fost nevoiţi s-o amâne pentru decembrie. Destinaţia aleasă e Italia, ţară pe care vor s-o descopere şi în care au fost doar cu cântatul.
Şi cum majoritatea spectacolelor şi evenimentelor le au dincolo de Prut, cei doi nu exclud posibilitatea să se mute cu traiul în România atunci când vor apărea copiii. Până atunci însă vor cânta când în dreapta, când în stânga Prutului.
„Vreau să vă spun că în România noi ne simţim la fel ca şi în R. Moldova. Atât de mult circulăm încât la fraţii noştri ne simţim ca acasă. Cel mai mult ne oboseşte vama: acolo-i jale! În rest – nicio problemă. În România asta mare toată lumea circulă. Unii din colegii noştri stau la Craiova şi merg să cânte la Cluj, alţii stau la Cluj şi merg să cânte la Bucureşti”, conchide Viorica Lupu.

img_3279

Lena NEGRU

Foto: Arhiva personală a Vioricăi Lupu şi a lui Sergiu Pavlov