Contre dure între Hillary Clinton și Donald Trump. Republicanul susține că SUA riscă un război nuclear

Contre dure între Hillary Clinton și Donald Trump. Republicanul susține că SUA riscă un război nuclear

Candidatul republican pentru Casa Albă, Donald Trump, a acuzat-o pe Hillary Clinton că joacă un joc periculos cu Rusia și a sugerat că, sub mandat prezidențial al lui Clinton, ar putea să înceapă un război nuclear, informează antena3.ro

Vorbind despre președintele rus Vladimir Putin, în timpul dezbaterii finale din Statele Unite, Trump a spus: “El nu o respectă. Nu are niciun dram de respect pentru președintele nostru”.

Clinton a avut o poziție dură față de Rusia în ultimele săptămâni, în urma celor mai recente evenimente din Siria, subiect care a răcit puternic relațiile dintre cele două super-puteri.

“Am putea avea probleme, pentru că avem o țară (Rusia n.r.) cu un număr masiv de focoase nucleare. 18.000 de focoase nucleare și Rusia și-a extins programul. 18.000 de focoase nucleare și ea (Hillary Clinton n.r.) joacă un joc periculos”

“Din ce văd eu, Putin nu are niciun respect pentru această persoană.”

În replică, Clinton a explicat: “Și asta se întâmplă pentru că ar prefera să aibă o păpușă ușor de controlat ca președinte al Statelor Unite, e destul de clar”.

Trump a avut mai multe poziții publice pro-Rusia în timpul campaniei.