Aluatul de tartă poate fi umplut cu diverse compoziții, cum este și acest dovleac aromat cu vanilie. Pentru cea mai simplă reţetă de tartă cu dovleac poţi folosi dovleac plăcintar pe care l-ai păstrat într-un loc uscat şi rece. Dovleacul este bogat în antioxidanţi, slab caloric. Conţine multe fibre, care ajută la tranzitul intestinal.
Ingrediente
Pentru blat
300 g făină
100 g unt
50 ml lapte
1 gălbenuș
1 praf de sare
50 g zahăr
Pentru umplutură
700 g dovleac
200 g zahăr
1 plic budincă de vanilie
2 linguri pesmet
1 lingură făină
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Frămânți făina cu untul până când capătă o consistență sfărâmicioasă. Încorporezi laptele, gălbenușul, zahărul și sarea și frămânți până când se omogenizează. Înfășori aluatul în folie alimentară și-l dai la rece 30 de minute.
Cureți dovleacul și-l dai prin răzătoarea mare. Îl amesteci cu zahărul și-l așezi pe foc, amestecând constant până când se înmoaie și capătă consistența unui piure. Îl dai deoparte și-l lași la răcit. Încorporezi praful de budincă, făina și pesmetul. Întinzi o foaie din aluat și o așezi în tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, o nivelezi și dai tarta la cuptor până când se rumenește pe margini. După ce s-a răcorit o pudrezi cu zahăr.
Sursa: clickpoftabuna.ro