Andreea Marin a dat-o pe mâncare turcească

Andreea Marin a dat-o pe mâncare turcească

Este femeia perfectă: afaceristă, soţie şi gospodină! Chiar dacă are un statut de vedetă, Andreea Marin nu se dă în lături de la treburile casnice. Este as în bucătărie, iar de la soacră a învăţat cum să gătească turceşte.

Stă în buricul Bucureştiului, însă Andreea Marin (41 de ani) nu a ezitat ca din curtea casei ei să facă o grădină şi o livadă de vis. Are roşii, ardei, castraveţi şi pomi fructiferi. Îi place să gătească şi foarte rar comandă de prin restaurante. ”Nu sunt gurmandă, dar îmi place să mănânc şi nu-mi place să refuz micile plăceri ale vieţii. Eu şi soţul meu am găsit o combinaţie între bucătăria românească şi cea turcească, punem accent pe ingrediente făcute în casă. Verdeţuri, zeci de tipuri de verdeţuri dezhidratate, le mărunţim şi le punem în borcănele. Întreaga iarnă gătim cu ele. Am făcut dulceţuri de caise, cireşe, vişine”, a declarat Andreea Marin pentru Click!.

Dacă în ceea ce priveşte bucătăria românească nu mai are nevoie de sfaturi, se pare că pentru mâncărurile specifice ţării soţului ei, Tuncay Ozturk, “Zâna” se consultă cu soacra sa. Femeia a învăţat-o să facă cel mai bun sos, şi a îndrăgit-o atât de mult încât a ajuns să o alinte. ”Mă alintă fâstâc – e un alint pe care-l folosesc atunci când văd o fată draguţă, dulce. Eu îi spun mamă- adică ”anne”, în limbă turcă. E o femeie extraordinară, e ca şi mama mea. Am învăţat o mulţime de lucruri de la ea. Am făcut tot feluri de sosuri, avem o reţetă de la mama soţului meu care e de bază întreaga iarnă. Are condimente naturale, folosite în casă. Cum  găteşte soacra mea, puţine femei o fac”, a mai spus Andreea Marin.

Au cultivat în grădină roşii, ardei şi vinete

Supa secretă a AndreeiIngrediente: 1 lingură de coriandru, 1 lingură de ceapă verde tocată, 1 lingură de pătrunjel tocat, 1/3 pahar cu suc de morcovi, 1+1/2 pahar de lapte de cocos, 1/2 avocado, 1/2 linguriţă de praf de ardei iute, 2 linguri cu suc de lămâie verde, 1 linguriţă de sare de Himalaya

Mod de preparare: Toate ingredientele se pun într-un blender şi se amestecă. Înainte de a fi servită, se pot adăuga cubuleţe de roşii. Preparatul poate fi folosit şi ca sos pentru salate.

Sursa: click.ro