O supraviețuitoare a Holocaustului, născută în România, și-a îndeplinit un vis la vârsta de 100 de ani

O supraviețuitoare a Holocaustului, născută în România, și-a îndeplinit un vis la vârsta de 100 de ani

O supraviețuitoare a Holocaustului, născută în România, a reușit să-și îndeplinească un vis la vârsta de 100 de ani. Menia Perelman, care locuiește din 1993  în Statele Unite, a reușit să obțină cetățenia americană. Ea și-a dorit mult acest lucru, pentru a putea vota în cadrul alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie.

La o vârstă înaintată, Menia Perelman a reușit să își îndeplinească un vis mai vechi și anume să devină cetățean american. Femeia evreică, care s-a născut în România, a sosit în Statele Unite . Viața ei nu a fost deloc ușoară. Ea a supraviețuit Holocaustului și chiar a fost ținută timp de patru ani într-un lagăr de concentrare.

După Al Doilea Război Mondial, ea nu a putut să ajungă în Statele Unite, în urma restricțiilor privind numărul de refugiați. Așa a ajuns în Panama, de acolo însă s-a mutat în Peru, iar apoi în Venezuela. A ajuns în Statele Unite, în 1993, când avea 77 de ani, după decesul soțului ei. A vrut astfel să fie mai aproape de fiica ei.

Menia Perelman

Acum, după atâția ani, Menia Perelman a reușit să obțină cetățenia americană. Ea a depus jurământul în cadrul unei ceremonii, alături de alți 100 de oameni.

“Sunt evreică, numele meu este Perelman și am trecut prin multe perioade dificile timp de atâția ani”, a afirmat femeia născută în România, după ceremonie.

Alături de femeie a stat familia ei: cele două fiice și soții lor, nepoata ei și soțul acesteuia, dar și stră-nepoata femeii, în vârstă de doar șase luni.

Întrebată de jurnaliștii americani, de ce a ales acum să devină cetățean american, Menia Perelman a dat un răspuns suprinzător. Ea vrea să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale din 8 noiembrie.

“Știți, votul este secret, dar o să vă spun. Voi vota cu Hillary”, a mărturisit femeia.

Sursa: libertatea.ro

Foto: captură CBS