Ioan Gyuri Pascu a murit. Dramele prin care a trecut artistul în ultimii ani

Ioan Gyuri Pascu a murit. Dramele prin care a trecut artistul în ultimii ani

Ioan Gyuri Pascu s-a stins din viață, luni dimineață, la vârsta de 55 de ani, în urma unui infarct. Starea de sănătate de artistului era un precară, el suferind de diabet. Mai mult, în ultimii el trecuse prin mai multe drame, care ar fi putut să-i agraveze starea de sănătate.

În urmă cu un an de zile, sora aristului s-a stins din viață la vârsta de 38 de ani, răpusă de cancer. Afectat profund de pierderea surorii sale, Ioan Gyuri Pascu declara că și mama, și sora lui au avut probleme grave de sănătate, în ciuda faptului că duceau un stil de viață sănătos.

„Nu statisticile vindecă boli. Se dă legea anti fumat şi se dă statistica. Sora mea cea mare a murit la 38 de ani de cancer. Mama mea n-a fumat niciodată şi a făcut şi diabet şi toate lucrurile astea rele (…) Dacă eşti suficient de evoluat îţi dai seama că nimic nu are cauză şi efect. Îţi dai seama că totul este dincolo. Chiar un medic am auzit odată la radio spunând: noi nu vindecăm cauza, noi vindecăm efectul. Dând 40 de antibiotice tu distrugi altele pe acolo. Există cauze spirituale”, spunea Ioan Gyuri Pascu, citat de libertatea.ro

Drama pierderii surorii sale a venit și ea pe fondul unei alte pierderi, divorțul de soția sa. Ioan Gyuri Pascu a divorțat în anul 2010, după aproape 17 ani de căsnicie, și, se pare divorțul l-a aduc cu moralul la pământ. În anul în care a divorțat a făcut și un atac cerebral. Din acel moment el a decis să-și schimbe stilul de viață.

„Nu mai beau alcool, nici măcar o bere. Îmi plăcea seara să cinstesc halbe cu bere împreună cu prietenii mei, la concerte. Acum consum doar apă plată cu lămâie şi capucino. Fac sport, mă mişc pe scenă şi în drum către supermarket-un kilometru dus-întors, ceea ce-i bine”, spunea Ioan Gyuri Pascu, la trei ani de la atac.

În urmă cu trei ani Ioan Gyuri Pascu părăsise grupul Divertis

O altă ruptură se produsese în viața lui Ioan Gyuri Pascu cu trei ani înainte de divorț. El părăsise grupul Divertis, grup de care era atașat și în care fost membru peste 20 de ani ani, încă din 1986.