Cum te poate ajuta menta să slăbeşti

Cum te poate ajuta menta să slăbeşti

Menta nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta dacă îţi doreşti să slăbeşti. Această plantă este o sursă bogată de uleiuri volatile, flavonoide, substanțe polifenolice şi taninuri. Toţi aceştia au un rol esenţial în reducerea aportului zilnic de calorii. În plus, îţi taie şi pofta de mâncare.

Menta este recomandată în dieta persoanelor care îşi doresc să scape de kilogramele în plus, dar şi de celulită.

Elimină celulita

Celulita, acel aspect extrem de inestetic de coajă de portocală de pe piele, afectează, într-o mai mică sau mai mare măsură, aproape toate reprezentantele sexului frumos. Nu există un tratament care să te ajute să scapi sută la sută de această problemă, dar sunt soluţii care pot diminua aspectul de coajă de portocală de pe piele. Numeroase cercetări au demonstrat că şi uleiul eteric de mentă are acest efect.

Alungă pofta de dulciuri

Menta proaspătă te poate ajuta să dai jos colăceii de pe abdomen. Dacă vei adăuga frunze de mentă în salate sau sucuri, te va scăpa de dorinţa de a mânca dulciuri. În plus, nu vei avea poftă nici de preparate sărate.

Îți scade apetitul

Şi uleiul esenţial de mentă te poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus. Este suficient să miroşi acest ulei. Creierul tău procesează informația şi te anunţă că eşti sătul. Aşa că, dacă vei face acest lucru înainte de a mânca, vei avea foarte repede senzaţia de sațietate.

Sfaturi utile

– Dimineaţa, bea un pahar de 250 de ml cu apă călduţă şi zeama de la o jumătate de lămâie în care să pui şi câteva frunze de mentă.
– La cină, este recomandat să mănânci salate care să conţină şi frunze proaspete de mentă.
– Nu exagera și te apuca să consumi cantități industriale de mentă. Orice exces este dăunător.

Sursa: clicksanatate.ro