Maia Sandu: „Dodon este „statalist”, deoarece statul este sursa sa principală de venituri

maia-sandu-1
Liderul Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat ieri în cadrul unei emisiuni de la Pro TV că locuinţa de milioane pe care o are în proprietate a fost procurată pe credit.

Acesta a declarat că a luat un credit de 1,5 milioane de lei de la Victoriabank, cu o dobândă de 8% anual. „Am vândut apartamentul, am luat credit şi am procurat casa, şi mai am de întors încă până la un milion de lei. Acum trăim din banii soţiei, ai mei, avem şi părinţi care ne ajută cu bani”, a declarat Dodon în cadrul emisiunii “În Profunzime”. Totodată acesta a reiterat că este statalist şi că vede în mişcarea unionistă un pericol pentru RM.

În replica dată într-o postare pe Facebook, liderul PAS, Maia Sandu, îi aminteşte lui Dodon că pensionarii o duc foarte greu în RM şi găseşte explicaţia pentru „statalitatea” lui Dodon.

„Am auzit ieri răspunsurile încâlcite ale lui Dodon despre venituri și averi. Am înțeles că o duce greu, îl ajută părinții… Eu credeam că pensia în Republica Moldova e mică și, de la o anumită vârstă, copiii își ajută părinții, și nu invers. De asemenea, membrii PSRM achită peste 2000 de lei sub formă de cotizații de membru. Un partid al capitaliștilor, nu al proletarilor, așa cum pretinde el.

Aici sunt doar veniturile și averile declarate ale candidatului PSRM începând cu 2012. A fost norocos să obțină un credit cu dobânda sub cea de piață, să vândă apartamentul la un preț de câteva ori mai mare decât valoarea cadastrală și să cumpere o casă la preț cadastral, nu de piață.

Dodon este un capitalist de succes în lumea de afaceri politice. Iată de ce este atât de „statalist”, deoarece statul este sursa sa principală de venituri şi prosperitate”, afirmă Maia Sandu.

Sursa: jc.md