Avocatul lui Filat: „La Curtea de Apel va fi citat Ilan Shor şi mai mulţi martori din Rusia”

Avocatul lui Filat: „La Curtea de Apel va fi citat Ilan Shor şi mai mulţi martori din Rusia”

Avocatul fostului premier Vladimir Filat a prezentat mai multe detalii despre cauza clientului său care a ajuns la Curtea de Apel.

Potrivit lui  Igor Popa, avocaţii vor insista în continuare pe şedinţe publice. „Vom insista ca Vladimir Filat să aibă parte de un proces echitabil, că să nu se facă justiţie pe furiş sau pe ascuns. Noi dorim să demonstrăm că în acest dosar nu există probe”, a spus Popa, citat de jurnal.md

Totodată, apărătorul a menţionat că la Curtea de Apel vor fi citaţi mai mulţi martori care au fost respinşi de Judecătoria Buiucani, precizând că vor fi invitaţi şi martori din Federaţia Rusă.

„Sunt nişte persoane care, conform informaţilor noastre, sunt ex-angajaţi ai unei bănci din Rusia. Aceşti martori urmează să dea explicaţii cum se face că numele lor figurează în acest dosar”, a precizat Igor Popa.

Avocatul a spus că printre aceşti martori va fi şi Ilan Shor, precum şi Veaceslav Platon.

„La Curtea de Apel vor fi invitaţi martorii respinşi de Judecătoria Buiucani. Vor fi martori din afara ţării, din Rusia. Va fi citat şi Ilan Shor, declaraţiile căruia sunt contradictorii. Va fi audiată orice persoană care poate contribui la stabilirea adevărului”, a precizat Igor Popa.

Apărătorul a mai menţionat că va solicita reexaminarea materialelor din dosarul fostului premier, adăugând că va veni în faţa instanţei cu probe noi.

Foto: jurnal.md