Divort pe bani grei. Ce avere trebuie sa imparta Elena Basescu si Syda

Divort pe bani grei. Ce avere trebuie sa imparta Elena Basescu si Syda

In urma cu o saptamana, o veste avea sa zguduie intreaga tara: Elena Basescu si Bogdan Ionescu divorteaza. Dupa un mariaj de patru ani, in urma caruia au aparut si doi copii, cei doi au ales drumuri diferite. Jurnalistii au aflat aum si cam ce avere au de impartit cei doi, scrie ele.ro.

La notar, de comun acord. Asa au decis sa se desparta mezina fostului presedinte, Elena Basescu, si sotul sau, Bogdan Ionescu. Zvonuri despre cauzele divortului au aparut o multime in ultima saptamana. Unii apropiati ai cuplului vorbesc despre implicarea lui Traian Basescu in relatia celor doi, altii spun ca Syda ar fi calcat stramb sic a EBa n-a mai suportat sa fie mereu pe plan second.
Acum au aparut si informatii legate de averea pe care o au de impartit cei doi. Reporterii Kanal D sustin ca exista o suma importanta pe care acestia au strans-o impreuna si care trebuie partajata. Este vorba despre banii stransi de Elena si Bogdan la nunta pe care au facut-o in septembrie 2012, suma care se regaseste in declaratia de avere a Elenei Basescu din 2013, pe vremea cand era europarlamentar.

La rubrica de „active financiare”, Elena a completat patru conturi aflate pe numele ei si al lui Bogdan, deschise in 2012, anul in care au facut nunta, cu explicatia „cont comun-certificat casatorie”: doua erau de cate 100.000 de euro, unul de 157.800 de euro, altul de 102.500 de euro. In total, Eba si Syda au strans la nunta 459.780 de euro. La urmatoarea declaratie de avere, din 2014, Eba a notat aceleasi conturi, numai ca suma totala era de 301.555 de euro, cu 158.225 de euro mai putin decat cu un an inainte, bani folositi, probabil, pentru achizitionarea apartamentului in care s-au mutat impreuna. Dupa 2014, Eba nu si-a mai completat declaratia de avere, pentru ca si-a incheiat mandatul de europarlamentar.

baseasca

Potrivit surselor media, Elena Basescu nu ii va cere pensie alimentara fostului sot pentru cei doi copii pe care ii au impreuna. Elena a ramas in casa in care au locuit, iar Syda s-a mutat deja intr-un alt apartament.