Dansul, limbajul ascuns al sufletului

Dansul, limbajul ascuns al sufletului

Dansul este o poezie în care fiecare mişcare este un cuvânt. Şcoala de dansuri „Sis n Bro” este o carte întreagă unde se ascund mii de poezii, fiecare având sensul și farmecul sau.
Dansul este o artă, o emoție: cucerirea spațiului, curajul de a depăși mobilitatea, înțelepciunea de armonizare cu întreg limbajul gesturilor. Frumuseţea dansului este efemeră ca și multe alte ramuri ale artei, dar reuşeşte să lase oamenilor nu numai trăirile pe care le-au simțit şi pe care nimic altceva nu le poate înlocui sau exprima. Dansul oferă satisfacţii, fără a uita însă de aspectele estetice, și este singurul care ne menţine în formă.
Un exemplu demn al pasiunii față de dans este grupul „Sis n Bro”, care se descifrează „Sisters and Brothers”, tradus din engleză ca „Surori și Frați”. A fost înființat pe 23 octombrie 2004 de către o tânără talentată, Daria Rusanovskaia, care a hotărât să-și dedice întreaga viaţă dansului. Ideea de a deschide o școală de dansuri i-a aparținut mamei sale, ea a fost cu inițiativa de la bun început și a convins-o să facă acest pas hotărâtor în viața ei.
Un pian la care coregraful dă glas inspiraţiei

13260291_1788303534723244_2485228818593148536_n
De-a lungul a 11 ani de activitate, sute de doritori să cunoască dorul de zbor şi iubirea de spațiu s-au alăturat acestui club de dans, astfel acesta devenind unul numeros și câștigător de multe medalii, diplome și premii, participând atât la diferite concursuri internaționale, cât și naționale, precum Campionatul şi Cupa Moldovei, mereu aducând rezultate remarcabile.
Daria Rusanovskaia afirmă că cel mai plăcut moment din practica personală a fost Campionatul Mondial, desfășurat la Barcelona: „Pentru mine a fost ceva de neuitat, m-am aflat alături de sute de dansatori din diverse țări, după multe etape am ajuns și în finală, ocupând locul 5. Recunosc, a fost o experiență extraordinară care mi-a dat de înțeles că nu totul e perfect, mereu este loc de mai bine, muncind la fiecare element din fiecare mișcare pe care o are sufletul tău”, susține Daria.
La şcoala de dansuri „Sis n Bro”, activează în prezent 11 antrenori, înzestrați cu multă creativitate, răbdare și cu dorința nestăvilită de a-și împărtăşi emoțiile și sentimentele altor doritori care lasă ca ritmul muzicii să le controleze tot corpul. Sunt o echipă de profesioniști mereu în mișcare. Dinamica înseamnă energie, iar energia e viață, ultima fiind pentru ei echivalentă cu lumea în care trăiesc, lumea dansului.
„Sis n Bro” și-a „desfăcut aripile”

10583839_411437962361807_9135470249625885477_n
„Dansul este viața mea, de mic copil dansez și mereu visul meu era să devin un coregraf de succes, și m-am convins că visele se îndeplinesc. Iubesc arta, iubesc să redau durerea, bucuria, dragostea, ura prin dans, apoi să le împart elevilor mei; chiar dacă e obositor și complicat, continui să fac ceea ce îmi place, deoarece aceasta îmi caracterizează personalitatea”, afirmă entuziasmată Nina Chiriac, antrenor la Centrul de dans „Sis n Bro”.
Acest colectiv talentat și-a găsit susţinători la Bălți și la Orhei. Însă aceștia nu se opresc aici, ci doresc pe viitor să deschidă și alte filiale pe teritoriul Republicii Moldova, oferind oricărui doritor posibilitatea să înveţe arta frumosului.

Când e unul, e-armonie, când sunt mulți, e o magie!

13254197_1788296754723922_4202904676009342930_n

Flashmob-urile sunt magia pe care o emană Centrul de dans „Sis n Bro”, unde sute de dansatori se unesc pentru a prezenta lumii întregi farmecul și secretul mișcărilor. Au făcut zeci de flashmob-uri dedicate diferitor activitați, tematici și manifestări în Republica Moldova și, de fiecare dată, le-a reușit foarte bine, mereu dăruind zâmbete și bucurie spectatorilor. „Flashmob-urile sunt o direcție a activității noastre. De asemenea, sunt o modalitate de a arăta și de a da posibilitate publicului să simtă ritmul dansului și să înțeleagă că fiecare are nevoie să degaje o anumită energie, ca să încălzească inimile celor înghețați. Și chiar dacă am mare experiență în domeniul meu, oricum de fiecare dată am emoții înainte de a ieși pe scenă, în fața spectatorilor, dar în schimb, după ce evoluăm, sunt foarte satisfăcută și mulțumită!”, susţine Daria Rusanovskaia, directoare a Centrului de dans „Sis n Bro”.
Au reușit să cuprindă o țară întreagă, au devenit bine cunoscuți oriunde, au știut să aducă în orice suflet o rază de căldură. Și cel mai important e că acești minunați artiști îşi continuă misiunea. Personal, fac şi eu parte din această echipă și sunt mândră că mă aflu alături de ea, că pot oferi celorlalţi clipe de neuitat.
„Sis n Bro” – o școală de dans a minunilor unde se contopesc multe talente și formează o familie unită, împreună demonstrând lumii întregi arta de a trăi frumos!
Marina Ignat, stagiară