Cum ar fi reușit Rusia să spioneze procesul electoral din SUA. Hillary Clinton face acuzații grave

Cum ar fi reușit Rusia să spioneze procesul electoral din SUA. Hillary Clinton face acuzații grave

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a declarat luni că este îngrijorată de imixtiunile ‘grave’ ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane, transmite AFP, citat de Agerpres.

Posibila implicare a unor ruşi în atacurile informatice care au vizat Partidul Democrat în iulie „ridică întrebări grave privind eventuala imixtiune a unor ruşi în procesul nostru electoral”, le-a spus Hillary Clinton jurnaliştilor.

Candidata, care se afla la bordul avionului său ce zbura spre Illinois unde urmează să aibă un miting electoral, a spus că adversarul său Donald Trump a încurajat Moscova să o spioneze.

„Nu am avut niciodată un adversar politic străin care să se implice în procesul nostru electoral şi nu am avut niciodată un candidat aparţinând unui mare partid care să îi încurajeze pe ruşi să comită mai multe acte de piraterie”, a adăugat ea.

Hillary Clinton a subliniat ‘consensul’ din rândul autorităţilor şi experţilor din SUA în a sublinia că acest act de piraterie informatică a fost orchestrat de serviciile de informaţii ruse.

Washington Post a relatat că autorităţile americane anchetează o operaţiune secretă rusă care ar fi vizat un atac cibernetic asupra unor baze de date ale electorilor din Arizona.

Sursa: antena3.ro
foto: kremlin.ru