Baronul drogurilor mexicane, El Chapo, ar putea fi mutat înapoi în închisoarea din care a evadat inițial

Baronul drogurilor mexicane, El Chapo, ar putea fi mutat înapoi în închisoarea din care a evadat inițial

Baronul drogurilor mexican Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, reținut într-o închisoare de maximă securitate în apropiere de Ciudad de Mexico, le-a cerut avocaților săi să accelereze procedurile de extrădare către Statele Unite din cauza relelor tratamente la care ar fi supus în închisoare, au anunțat miercuri avocații săi, relatează AFP și Reuters.

Guzman, 58 de ani, s-a plâns că nu a primit îngrijirile medicale de care avea nevoie, că nu poate dormi din cauza autorităților închisorii care fac apelul frecvent și că nu poate comunica suficient cu familia sa.

În curând, însă, Guzman ar putea fi mutat înapoi în închisoarea din care a evadat inițial. Avocații acestuia au depus mai multe cereri pentru a cere strămutarea acestuia în închisoarea de la Altiplano, conform Daily Mail.

Guzman a evadat în luna iulie dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel de 1,5 kilometri, săpat de complicii săi, care ducea într-o clădire aflată în construcție.

‘El Chapo’ a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Procuratura generală din Mexic a oferit o recompensă de 60 de milioane de pesos (circa 3,8 milioane de dolari) pentru orice informație despre locul unde s-ar putea ascunde baronul drogurilor. Suma oferită este dublă față de cât s-a oferit la prima evadare a liderului cartelului Sinaloa.

Sursa: antena3.ro