Usatîi – între dilema de a-şi trage pantalonii şi a rămâne agăţat de politică

Usatîi – între dilema de a-şi trage pantalonii şi a rămâne agăţat de politică

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, care se ţine cu ambele mâini de politica moldovenească, la un moment dat, s-a pomenit fără pantaloni în faţa alegătorilor. Primarul de Bălţi a anunţat luni într-o conferinţă video susţinută pe Facebook, de la Moscova, că jurnalistul Dmitri Ciubaşenco ar putea fi candidatul „Partidului Nostru” la alegerile prezidenţiale din toamnă.

Spre deosebire de politicienii care aleg minuţios cadrul în care dau publicităţii numele candidatului la şefia statului, Usatîi a compărut într-o atmosferă mai puţin obişnuită: îmbrăcat în cămaşă, cu banerul afişat pe dos pe fundal, fâţâindu-se în chiloţi pe scaun, lucru pe care internauţii l-au observat în clipa în care acesta a vrut să se facă comod în fotoliu. „Dle Renat, nu vă mişcaţi că se vede că nu sunteţi în pantaloni”, i-a spus un internaut. „Ei, dar dacă sunt la odihnă…, am ieşit în cămaşă, n-am ieşit în maiou”, a comentat Usatîi.

Acesta a mai spus că decizia finală privind alegerea candidatului va fi luată la Congresul partidului la finele acestei luni. „Dar vreau să spun că Dima Ciubaşenco va fi cel care va lupta cu regimul Plahotniuc şi nu doar pentru a ocupa un loc la Condriţa. El este omul pe care Plahotniuc nu-l va putea şantaja ori cumpăra”, a precizat Usatîi. Potrivit lui, Ciubaşenco a acceptat să candideze, nu pentru a fi preşedinte timp de un mandat, ci pentru a dizolva parlamentul şi a provoca alegeri anticipate, „pentru a da o şansă oamenilor şi ca să se schimbe lucrurile în R. Moldova în direcţia bună”, a mai spus Usatîi

Solicitat de Jurnal de Chişinău, directorul publicaţiei „Panorama”, Dmitri Ciubaşenco, a declarat că o decizie finală privind candidatura sa la funcţia de preşedinte al R. Moldova va fi luată la Congresul partidului. În ce priveşte ţinuta în care şeful partidului l-a prezentat publicului, jurnalistul a declarat că nu comentează.

Ştirea că un primar din R. Moldova a ţinut o conferinţă în chiloţi a făcut senzaţie şi în presa din România. „Primarul de Bălţi a făcut-o de baltă. Conferinţă indecentă în chiloţi”, a titrat evz.ro. iar site-ul: 7est.ro a ironizat încadrând ştirea la rubrica „Doza de respect”.

Svetlana Corobceanu