Mihail Gofman: „Furtul miliardului a fost o diversiune împotriva R. Moldova, pusă la cale de serviciile altor state, cu implicarea autorităților naționale”

gofman

În cadrul unui interviu acordat în exclusivitate portalului Anticoruptie.md, Mihail Gofman, fostul șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) din cadrul Centrului Național Anticorupție, dezvăluie ce se întâmplă cu ancheta penală din SUA în cazul furtului din sistemul bancar moldovenesc.

Fostul angajat CNA menționează ce forțe din afara R. Moldova ar fi fost implicate în acest jaf, ce legătură există între companiile rusești care au primit în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău și furtul din sistemul bancar moldovenesc, dar și care ar fi adevăratele motive pentru care au fost arestați viceguvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Emma Tăbârță, și cei doi șefi de la BNM. Gofman confirmă că Platon a reușit să transmită anchetei americane documentele pe care le deținea și spune în ce împrejurări l-a cunoscut pe controversatul businessman. Citeşte mai departe pe anticoruptie.md.