Şi-a îndeplinit un vis! GALERIE FOTO

În acest an, Nelly Ciobanu, alături de fiică şi soţ, a avut parte de o vacanţă mai de lungă durată. E pentru prima dată când şi-au putut permite să meargă peste hotare nu pentru două săptămâni, aşa cum procedau în ceilalţi ani, ci pentru aproape o lună. Au ales două destinaţii de vis: Spania şi Portugalia, unde au petrecut clipe de neuitat, iar peisajele superbe le vor rămâne în memorie pentru mult timp.

1Încă de la începutul discuţiei, Nelly Ciobanu mărturiseşte că e pentru prima dată când familia lor şi-a permis să meargă într-o vacanţă mai de durată.
„Eu vin dintr-o familie simplă, de oameni muncitori, aşa că pentru tot ce am obținut în viaţă a trebuit să muncesc din greu. Cea mai mare bogăție a părinților mei, pe care au putut să ne-o transmită nouă, copiilor, este sufletul și educația lor. Am niște părinți iubitori de care sunt mândră și bucuroasă că-i am alături. Ne-au învățat să lucrăm. Nu mi s-a dat nimic degeaba – a trebuit să muncesc ca să obţin reuşite. De asta am visat la o vacanță mai de durată, de care să profit din plin”, ne-a declarat vedeta.

A cutreierat Palma de Mallorca în lung şi-n lat

2Au mers în Spania şi Portugalia la invitaţia unor prieteni de-ai lor stabiliţi acolo.
„Întâi am mers pentru două săptămâni în Spania. Am cutreierat Palma de Mallorca în lung şi-n lat. Am văzut locuri frumoase, cetăţi, castele şi multe biserici. În una din ele, în timp ce Mirela privea curioasă pereţii pictaţi şi admira icoanele, eu m-am aşezat pe scaun şi, vreme de câteva minute, m-am rugat lui Dumnezeu. De altfel, oriunde-aş merge îmi fac timp să intru într-o biserică veche şi să mă rog pentru mine şi familia mea. Am senzația că în acele lăcaşuri sfinte și aerul e altfel, căci parcă simt cum mi se face mai ușor pe suflet”, povesteşte Nelly Ciobanu.

Şi-a revăzut verişorii după o pauză de 13 ani

4În Palma de Mallorca locuiesc şi trei dintre verişorii interpretei, iar în timpul sejurului doi dintre ei i-au făcut o surpriză: au venit s-o vadă. Cum era şi de aşteptat, revederea a fost emoţionantă, căci nu mai stătuseră la o masă de 13 ani.
„De fapt, îmi doresc să-mi adun toate rudele la o masă, să-mi cunosc toți verișorii şi mătuşile, să se cunoască şi copiii noştri între ei. Am multe neamuri, am putea face o nuntă cu 200-300 de invitaţi doar din familie”, adaugă artista.

„Stau foarte bine la capitolul gramatică”

10Nelly Ciobanu a avut timp berechet să meargă şi la shopping, iar cum se apropie 1 septembrie, a avut grijă să-i cumpere fiicei sale şi câte ceva pentru școală.
„În timpul vacanţei noastre ne-am relaxat din plin. Nici vorbă să punem deşteptătorul să sune ca să vedem cât mai multe obiective turistice! Am evitat orice urmă de stres. Am mâncat şi la restaurantul „La Viranda”, unde se găteşte delicios. După ce am publicat pe net o imagine și am zis unde luăm masa, cineva a încercat să mă corecteze: „Veranda”. Ei, vreau să vă anunţ că la capitolul gramatică stau foarte bine. Am fotografiat localul ca să vadă că știu eu ce scriu”, spune interpretă.

În Portugalia au închiriat o casă pe malul oceanului

5După două săptămâni de şedere în Spania, au plecat spre Portugalia, unde au rămas vreme de 10 zile. Au închiriat o casă pe malul oceanului, împreună cu familia prietenei sale Rodica Gherasim, stabilită cu traiul acolo, iar serile depănau amintiri la un grătar.
„M-am bucurat să constat că și în Spania, și în Portugalia, oamenii se respectă reciproc. Populaţia mănâncă sănătos şi se îmbracă simplu, iar la fiecare pas vezi chipuri zâmbitoare şi lume gata să te ajute la nevoie. Pe fețele lor nu se citeşte teama pentru ziua de mâine. La ei nu e ca în Moldova, când omul se trezește dimineața şi se gândește cu ce-o să-și hrănească copilul azi. Mi-au plăcut bătrâneii care se îmbracă foarte frumos, iar femeile de peste 60 de ani erau toate coafate, bine îmbrăcate şi machiate cu gust. Ele își beau cafeluța și merg cu bărbatul de mână, iar dimineața și seara ies la plimbare. În Portugalia m-a cucerit şi arhitectura, dar şi livezile sădite de-a lungul drumurilor”, mai povesteşte Nelly Ciobanu.

A sărbătorit alături de portughezi

8În ultima zi de şedere în Portugalia, artista şi familia ei au prins finala Euro 2016, campionat din care portughezii au ieşit învingători, pentru prima dată în istorie.
„Pentru Portugalia, fotbalul e o tradiție transmisă din generaţie în generaţie. Din clipa în care s-a auzit fluierul de început de meci, asupra Portugaliei se lasă liniştea, iar străzile-s pustii. Nimeni dintre membrii familiei mele nu e microbist, însă tot meciul am stat cu sufletul la gură și am ținut pumnii pentru portughezi. Nu vă pot descrie atmosfera care a pus stăpânire pe ţară când s-a dat golul câştigător! Au ieşit în stradă, de la mic la mare, iar strigătele lor erau impresionante. N-am rezistat tentaţiei şi am mers să sărbătorim alături de ei. Atâta patriotism și mândrie nu mai văzusem”, ne mai povesteşte Nelly Ciobanu.
Acum, că s-a întors acasă, artista a revenit la programul ei de muncă obişnuit, acum fiind în aşteptarea unei noi melodii.
„Dacă înainte lansam câte patru ori chiar cinci melodii pe an, acum o să schimb ritmul, pentru că vreau să promovez mult mai bine fiecare melodie nouă din repertoriu”, consideră Nelly Ciobanu.

93Lena Negru
Galerie foto: Arhiva personală a lui Nelly Ciobanu