Mărturii de la atacul terorist din Nisa: „Oamenii fugeau, plângeau și țipau”

Mărturii de la atacul terorist din Nisa: „Oamenii fugeau, plângeau și țipau”

Oameni îngroziți s-au călcat în picioare în panica generală declanșată după ce șoferul unui camion a deschis focul asupra mulțimii strânse în centrul Nisei pentru a sărbători Ziua Națională a Franței. Martorii acestui atac atroce au povestit cu lacrimi în ochi momentele de groază.

Jurnalistul australian Ben Terry a distribuit pe Twitter un video în care se putea vedea un grup de oameni speriați care se ascundeau în magazia unui restaurant, între un frigider și niște dulapuri pline cu vesele.  „Niciodată nu am mai văzut atâta panică”, a scris jurnalistul. Mai târziu, avea să descrie peisajul de coșmar din Nisa. Oamenii fugeau pe străzile orașului pentru a se baricada în case iar Nisa pur și simplu devenise un oraș pustiit. Se mai auzeau doar ambulanțele și mașinile de poliție.

„Am auzit mai multe focuri de armă. Nu aveam nicio idee de unde veneau. După atacurile de la Paris și de la Bruxelles se simțea starea de tensiune și am fugit odată cu mulțimea. Oameni plângeau, unii încercau să își sune familiile sau prietenii iar alții fugeau de rupeau pământul”, a povestit australianul.

Rețelele de socializare au fost asaltate în așteptarea mai multor informații. Jurnalistul Damien Allemand de la publicația Nice-Marin a povestit că atacatorul a trecut cu tirul la câțiva metri de el, fără să își dea seama pe loc ce se întâmplă. Mărturia lui este cutremurătoare. „Am văzut trupurile oamenilor ciuruite de gloanțe și cum cădeau pe asfalt. Nu voi uita niciodată. Am fost paralizat. Am urmărit mașina cu ochii mei. În jurul meu era panică. Oamenii fugeau, țipau și plângeau.”

Oamenii speriați s-au ascuns pe unde au putut din calea atacului
Foto: Twitter

Chloe, o femeie care a fost la fața locului, a povestit presei locale că a fugit cât a putut de tare în momentul în care a auzit o bubuitură puternică. „Am intrat într-un bar de pe bulevardul Longchamp și ne-am ascuns în toatele pentru o jumătate de oră. Apoi, am ieșit și am văzut cum fugea toată lumea și striga <<mașina!, mașina!>>. Din nou ne-am ascuns în toalete și am rămas acolo timp de o oră. Șeful barului ne-a ajutat să ieșim pe ușa din spate și așa am ajuns acasă.”

Acesta este camionul groazei. Atacatorul franco-tunisian a fost ucis de autorități
Foto: Twitter

O altă femeie a povestit la un post de radio că a văzut camionul gonind spre mulțime. „Mergea în zig-zag. Ne-am adăpostit într-un hotel și ne-am ascuns în toalete!”

Franța a fost devastată de Ziua Națională. Atacul din Nisa a provocat moartea a peste 80 de oameni
Foto: Twitter

De ziua Franței, 80 de oameni și-au pierdut viața și alți 100 au fost răniți. Într-un final, șoferul a fost ucis de forțele de ordine după un schimb de focuri prelungit.

Sursa: click.ro
Foto: Twitter