Ioana Căpraru, din nou bunică! // FOTO

Mezina Ioanei Căpraru a adus pe lume primul său copil

În urmă cu o lună, în familia Ioanei Căpraru a venit barza pentru a treia oară. Mezina artistei, Sofica şi soţul ei, Vasile, care locuiesc la Londra, au devenit părinţi pentru prima dată. Micuţa a fost numită Ella-Elen şi asta pentru că s-a născut la cinci zile după sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena. Zilele acestea, bunica celebră s-a întors din Anglia, unde s-a aflat preţ de 10 zile, timp în care i-a dat fiicei sale sfaturile pe care, la rândul ei, le-a primit de la mama atunci când a adus pe lume primul său copil.

13598895_1664636880527574_1951283932_nCu o valiză de 32 de kilograme şi nerăbdătoare să-şi cunoască nepoţica, în urmă cu două săptămâni, Ioana Căpraru îşi lua zborul spre Londra.
Întâlnirea cu micuţa Ella-Elen a fost una emoţionantă, iar timp de 10 zile cât s-a aflat în compania ei a trăit clipe de neuitat.
Deşi mai are o nepoţică, pe Adriana-Ioana (10 ani), alături de care o vedem pe scenă, dar şi un nepoţel, pe Marian (8 ani), cântăreaţa de muzică populară mărturiseşte că atunci când a luat-o în braţe pe Ella-Elen emoţiile au fost la fel de mari ca atunci când şi-a ţinut în braţe prima nepoată.

Scăldătoare cu tradiţii

13618003_1664630550528207_1688442899_n„Numai un bunel ori o bunică poate să înţeleagă ce simţim noi, eu şi soţul meu. Trăim clipe de nedescris, nişte sentimente aparte. Mi-a părut rău că nu am fost alături de Sofica în ziua în care a adus-o pe lume pe Ella, dar aveam aici câteva evenimente pe care nu le puteam contramanda. Peste două săptămâni însă m-am dus la ei şi i-am făcut nepoatei prima scăldătoare cu tradiţii. Am luat de la Chişinău busuioc şi agheasmă, pe care le-am pus în cada cu apă pentru scăldătoare – e un obicei religios de care trebuie să ţinem cont. Am stropit cu agheasmă prin casă, iar de la biserică i-am cumpărat o cruciuliţă sfinţită Ilenuţei, aşa-mi place să o mai dezmierd pe nepoţică”, ne-a declarat mândra bunică.
Odată ajunsă la Londra, Ioana Căpraru i-a împărtăşit mezinei sale din sfaturile pe care, la rândul ei, le-a primit de la mama atunci când a născut primul copil. Unul din ele a fost să-i lege la mânuţă fetiţei sale un fir roşu, ca să nu se deoache. Iar de n-o ajuta, a sfătuit-o s-o ungă pe micuţă cu mirul pe care i l-a dus.

„I-am dus de toate: ierburi, costumaşe, pelincuţe…”

13616244_1664629963861599_343974309_o„M-am dus la ei cu o valiză ce cântărea 32 de kilograme, plină cu de toate. În cele zece zile cât am stat acolo, pe lângă faptul că mi-am răsfăţat copiii cu bucate gătite ca la mama acasă, am învăţat-o pe fiica mea cum se scaldă şi se înfaşă pruncul. Apropo, de la Chişinău i-am cumpărat şi costumaşe, dar şi pelincuţe, cu care i-am zis să o înfeşe pe Ilenuţa ca să se odihnească mai bine şi să-i strângă mânuţele. Ţin minte că la prima băiţă am ridicat-o pe nepoţică din cadă de căpşor, ca să aibă gâtul mai lung, iar fiica, văzându-mă, zicea că nu va putea face ca mine. Însă cât am stat la ei, de patru ori am lăsat-o să facă scăldătoarea de una singură şi am constatat că s-a descurcat foarte bine. Am învăţat-o şi cum să potrivească temperatura apei. Până şi plante lecuitoare i-am dus din Moldova: muşeţel, pojarniţă, floare de salcâm şi toate cele necesare pentru ca fetiţa să se simtă bine în timpul băiţei”, ne mai povesteşte Ioana Căpraru.

Ella are ie şi batic brodat de bunica

Ioana CapraruCântăreaţa de muzică populară s-a dus la nepoţica sa din Londra şi cu cadouri pe care le-a pregătit din timp, toate făcute cu mâna sa. Este vorba de un batic brodat şi o ie, cu care Ella a fost îmbrăcată de bunica sa atunci când a împlinit trei săptămâni.
„Ea este agilă şi cu caracter, nu-i prea place să stea locului, însă am prins momentul potrivit şi am îmbrăcat-o în straie populare. Tatăl său o mănâncă din ochi, căci Ilenuţa este un copil dorit. Acum sunt liniştită, căci i-am lăsat cu lecţia învăţată, iar acum lângă ei se află cuscra Oxana. Nici nu am reuşit bine să mă pornesc spre casă că m-au şi întrebat când mai vin pe la ei. De cum o să-mi permită agenda, neapărat o să-i vizitez, doar că împreună cu bunelul, căci este nerăbdător şi el să-şi ţină nepoţica în braţe”, spune cântăreaţa.

Botezul, la Londra

13624738_1664637047194224_1991271533_nElla, care e leită tatăl ei, urmează să fie botezată în viitorul apropiat. Cum părinţii ei se află în Londra de doi ani, aceştia au decis ca şi creştinarea să aibă loc tot acolo.
Săptămâna trecută, alături de Lăutarii lui Nicolae Botgros, Ioana Căpraru a avut un spectacol la Bucureşti. Zice că dacă nu era acest eveniment important, la sigur mai stătea vreo 10 zile alături de copiii ei! Însă acasă o aştepta şi restul membrilor familiei, toţi dornici să afle cât mai multe despre micuţa Ella.

13598824_1664629497194979_682612751_n„Vorbeam cu soţul despre rodul dragostei noastre – copiii şi nepoţii, care ne sunt cea mai mare bogăţie. Căci averea nu constă în case ori în bani, ci în linişte sufletească şi o familie minunată. Ne bucurăm că nu am trăit în zadar pe această lume.
Cât am fost plecată, soţul a avut grijă de grădină. Chiar acum, în timp ce vorbesc cu voi, o admir. Am cules deja primele roşii coapte”, ne mai povesteşte Ioana Căpraru, precizând că aşteaptă vacanţa pe care o va petrece alături de soţul său fie la munte, fie la mare. Nu au ales încă destinaţia sejurului din cauza agendei încărcate, însă o vor face pe ultima sută de metri.
„Şi mai pândim o săptămână liberă din postul următor pentru a merge la Londra”, conchide interpreta de muzică populară.

4L.N.
Foto: Arhiva personală a Ioanei Căpraru