Dezvăluire șocantă. Se știa că la Istanbul urmează un atac terorist

Dezvăluire șocantă. Se știa că la Istanbul urmează un atac terorist

Mai multe indicii sugerează că unii factori de decizie fuseseră anunțați de iminența unui atac terorist la Istanbul.

Se spune că, de obicei, înaintea unui atac terorist, serviciile secrete intră în alertă, descoperind tot felul de informaţii care indică faptul că urmează un atentat. După atacul sângeros de marți seara, din Turcia, se confirmă că cineva a ştiut că urmează o tragedie, potrivit adevarul.ro.

Săptămâna trecută, şase cluburi iraniene din prima ligă, Esteghlal, Teraktor-Sazi, Sepahan, Sia Jamegan, Foolad şi Padideh, ar fi trebuit să meargă în Turcia pentru a-şi efectua stagiile de pregătire din această vară.

Ministerul de Externe le-a interzis, pe ultima sută de metri, să meargă pe malul Bosforului, motivând că există indicii clare că în Turcia există riscul unui atac terorist iminent.

Avertismente au venit și din alte țări. Departamentul de Stat al SUA emisese luni o avertizare privind o ”amenințare sporită” existentă în Turcia, potrivit Agerpres.

Trei atacatori sinucigași au atacat marți seară, în jurul orei locale 21:30, zona de sosiri a aeroportului internațional din Istanbul, cel puțin 36 de persoane murind și alte circa 150 fiind rănite.

Premierul turc Binali Yildirim a vizitat aeroportul la scurt timp după atac. La rândul său, șeful statului turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat ”atacul terorist asupra unor civili nevinovați”. ”Cerem lumii, în special țărilor occidentale, să adopte o poziție fermă contra terorismului”, a spus Erdogan marți noaptea, în urma acestui atac.

Sursa: realitatea.net