Costi Burlacu: „Am cerut Unirea pentru că suntem o Ţară!”

Costi Burlacu: „Am cerut Unirea pentru că suntem o Ţară!”

Costi Burlacu i-a dat o nouă haină muzicală celebrei melodii cântate odinioară de regretatul Gică Petrescu

Una dintre cele mai cunoscute melodii din repertoriul regretatului artist Gică Petrescu, „Du-mă acasă, măi tramvai!”, compusă în perioada interbelică de Vasile Vasilache, a fost relansată de Costi Burlacu pe 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Lucrurile-i merg bine cântăreţului nu doar pe plan muzical, ci şi personal: fiica sa, Smărăndiţa (7 ani), a susţinut primul spectacol la pian, iar la Campionatul Republican de gimnastică acrobatică s-a clasat pe locul II. Şi asta nu e tot, căci soţia sa, Corina Ţepeş, urmează să aducă pe lume cel de-al doilea copil – o fetiţă.

Costi Burlacu a decis să-şi surprindă admiratorii cu una din melodiile de neuitat din repertoriul lui Gică Petrescu. Şlagărul „Du-mă acasă, măi tramvai”, compusă în perioada interbelică de huşeanul Vasile Vasilache, a primit o nouă haină muzicală graţie compozitorului Sandu Gorgos.
„E o melodie pe care o ascultam de mic copil şi care-mi plăcea foarte mult. Prin noile aranjamentele muzicale, textul şi-a schimbat accentele, devenind mai profund şi mai sensibil. Am apelat la Sandu Gorgos pentru că lucrez cu el de mai mulţi ani. Simte foarte bine textele şi suntem pe aceeaşi lungime de undă. Sunt mulţumit de rezultat”, ne-a declarat cântăreţul.

„Am cerut Unirea pentru că suntem o Ţară”

Pentru prima dată, Costi Burlacu a cântat melodia „Du-mă acasă, măi tramvai” în cadrul spectacolului susţinut la Palatul Naţional acum doi ani, însă atunci piesa a răsunat în versiunea sa originală. În 2016 însă interpretul a decis să relanseze şlagărul lui Gică Petrescu pentru publicul care ştie să aprecieze un text şi o melodie de calitate.
„Nu este o piesă comercială şi nu am lansat-o pentru a aduna vizualizări – e mai degrabă pentru publicul mai select. Fiecare artist trebuie să aibă în repertoriul său şi melodii de suflet, care să ne pună pe gânduri. Am decis să o lansez pe 27 martie, în contextul sărbătorii Mica Unire, căci atunci când o asculţi te duce cu gândul la multe lucruri care se întâmplă astăzi la noi, inclusiv la multrâvnita Unire cu Ţara-Mamă. ‘Noaptea se lasă în mahala/Şi câinii latră în pustiu’ – versurile astea ne caracterizează cel mai mult. Duminică am fost în PMAN şi am cerut Unirea pentru că suntem o ţară. Cu gândul ăsta am fost crescut de mic copil, pentru realizarea lui voi lupta mereu”, ne spune interpretul.

Despre misiunea oamenilor de creaţie

11209377_922063317856459_6215623516914502345_nÎn ultima perioadă, tot mai mulţi dintre conaţionalii noştri pleacă sau intenţionează să se stabilească peste hotare, iar Costi Burlacu şi familia sa nu constituie o excepţie în acest sens.
„De un an tot mai des ne bântuie acest gând. Mă uit cu mare regret la faptul că foarte mulţi pleacă, mai ales cei din generaţia tânără, dar ne-am zis: dacă am pleca şi noi, atunci cine va mai rămâne? Misiunea noastră, a oamenilor de creaţie, e să stăm strajă ţării, aşa că nu e tocmai indicat ca să plecăm. Plus că avem un public care ne aşteaptă şi datorită căruia mai câştigăm un ban”, susţine cântăreţul.

Pentru a doua oară tătic

Wedding photographyÎn Postul Paştelui, artiştii au posibilitatea să dedice mai mult creaţiei. Este şi cazul lui Costi Burlacu, care lucrează mult în studiou, unde pregăteşte noi surprize pentru admiratorii creaţiei sale, inclusiv un duet cu Corina Ţepeş.
„După ce va veni barza în familia noastră, vom munci şi la duet. Până de Paşti, familia noastră se va mări cu încă un membru. Aşteptăm acel moment cu nerăbdare, cert e că în acest an, Învierea Domnului o vom sărbători în formula de patru. Cu toţii suntem fericiţi şi nerăbdători, însă Smărăndiţa e cea mai bucuroasă căci demult îşi dorea o surioară”, conchide mândrul tătic.

Smaranda şi reuşitele sale

1908146_932824660113658_1111113902679047195_nCuplul Burlacu-Ţepeş sunt mândri de fiica lor, care e fată mare deja şi a început să-i bucure cu realizările sale. De mai bine de doi ani, Smărăndiţa (7 ani) face gimnastică acrobatică, iar săptămâna trecută a luat locul II la Campionatul Republican.
„Ea este muncitoare, dacă se apucă de ceva, insistă până-i reuşeşte! Face şi muzică, iar de la 1 septembrie, fata noastă studiază şi pianul la Şcoala de Arte „Alexei Stârcea”, unde, de altfel, sunt şi eu profesor. Zilele acestea, Smărăndiţa a avut şi prima evoluare. E foarte bravo, se descurcă, iar eu uneori rămân uimit de capacităţile ei. În fiecare seară, după cină, exersează la pian în prezenţa mea”, povesteşte Costi Burlacu.

12795371_957342874343994_7403982479609669949_nL.N.