A convins 160 de oameni să nu se sinucidă! Boala cruntă de care suferea

A convins 160 de oameni să nu se sinucidă! Boala cruntă de care suferea

Un bărbat din Australia a devenit salvatorul celor săraci cu duhul, după ce a împiedicat peste 160 de oameni să își pună capăt zilelor. Locuind în apropierea unei faimoase stânci, numită Ovingdean Gap, cunoscută pentru rata mare de sinucideri din zonă, Don Ritchie și-a asumat datoria de a veghea în permanență peste cei care veneau cu intenția de a se arunca în gol.

De fiecare dată când vedea un om pe marginea prăpastiei, Don se ducea la el și iniția o conversație. Întotdeauna făcea tot posibilul să convingă sinucigașii să nu renunțe la viață. Toate acestea, în timp ce el se lupta cu o boală gravă. Potrivit brighside.me, bărbatul încerca, cu ajutorul medicilor, să învingă cancerul.

stanga gap australia

Stânca Ovingdean Gap din Australia este cunoscută pentru rata crescută de sinucideri din zonă
foto: tourblogger.ru

Toți îl cunoșteau pe Don drept „Îngerul din Gap”. Bărbatul reușea de cele mai multe ori să salveze viețile sinucigașilor. „Am fost vânzător în cea mai mare parte a vieții mele, și le-am vândut viața”, spunea el. Din păcate, pe unii dintre ei n-a mai putut să-i oprească. Ba chiar a fost la un pas de moarte încercând să salveze o fată pe care pur și simplu nu a reușit să o convingă să nu se arunce.

Din anul 1964, Don Ritchie a salvat aproximativ 160 de persoane, deși familia lui estimează că adevăratul număr se ridică la 500 de vieți. Pentru faptele sale, bărbatul a fost numit Eroul Local al Australiei în anul 2011 și a primit Medalia Ordinului Australiei. El și soția lui au fost numiți „Cetățenii anului” în 2010.

În vara anului 2012, faimoasa stâncă Gap din Australia a rămas fără îngerul păzitor. Don Ritchie s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani, în locuința proprie. La căpătâiul său au stat soția lui, Moya, și cei trei copii ai lor, în ultimele sale momente ale vieții.

Sursa: click.ro

foto: inspiringthealtruisticmoment.com