Maica Tereza va fi canonizată în luna septembrie

Maica Tereza va fi canonizată în luna septembrie

Papa Francisc a luat decizia de a o canoniza pe Maica Tereza și de a o trece astfel în rândul sfinților Bisericii Romano-Catolice. Hotărârea a fost luată în cadrul unei întâlniri a cardinalilor.

Ceremonia de canonizare va avea loc în 4 septembrie, chiar cu o zi înainte de împlinirea a 19 ani de la moartea călugăriței, relatează The Independent. Primul pas spre santificare a fost făcut în 2003, când 300.000 de pelerini au mers la Roma pentru a asista la beatificarea ei, iar în decembrie, deodată cu recunoașterea de căter Papă a celui de-al doilea miracol săvârșit de ea, calea a fost stabilită.

Deocamdată nu este cunoscut locul în care va avea loc ceremonia istorică, însa speculațiile se îndreaptă către Calcutta și Vatican.

Cine a fost Maica Tereza

maica tereza premiul nobel pace

Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace în 11 decembrie 1979, într-o ceremonie ținută la Oslo, Norvegia
Foto: Getty

Maica Tereza, născută Agnesë Gonxhe Bojaxhiu, în 26 august 1910, în Macedonia, a fost o călugăriță catolică de origine albaneză, care a fondat ordinul Misionarii Carității, în anul 1950, în Calcutta, India. Timp de peste 45 de ani și-a dedicat viața îngrijirii săracilor, bolnavilor, orfanilor și muribuznilor. A primit Premiul Nobel pentru Pace în 1979, a decedat în 1997, în India, și a fost beatificată de Biserica Catolică în 19 octombrie 2003.

Sursa: click.ro

Foto: Wikipedia