Ionel Istrati: „Ei, cum să nu râzi?”

În urmă cu o lună, Ionel Istrati a venit cu o dublă lansare: o melodie însoţită de un videoclip comic, filmările căruia au avut loc în trei localităţi din R.Moldova, dar şi într-o fermă de găini. La moment, clipul are circa 300 de mii de vizualizări pe Youtube, iar opiniile internauţilor sunt împărţite. Lăudat de unii, criticat de alţii, Ionel Istrati susţine că produsul amuzant a fost doar o încălzire pentru fanii săi şi asta pentru că la moment lucrează la videoclipul pentru „cea mai bună melodie din repertoriul său”.

Tot ce lansează Ionel Istrati are priză la public. O demonstrează şi cel mai nou videoclip filmat la mişto, care a devenit viral pe reţelele de socializare. Deşi produsul pare a fi unul foarte simplu, investiţiile şi munca au fost pe măsura numărului de vizualizări pe Youtube. De această dată, interpretul a ales să lucreze cu o echipă din afara graniţelor R.Moldova: actriţa din rolul principal e din Rusia, iar dansatorii – din România.

„Un interpret dansează printre 40 de mii de găini. Ei, cum să nu râzi?”

4Melodia „Быть с тобой” este semnată de Alexei Palamarciuk, cel care în urmă cu patru ani a semnat şi „Люблю тебя”, piesă care are 2 milioane de vizualizări pe Youtube.
„În vara lui 2015 am lucrat la patru melodii, iar startul lansării celor mai noi produse muzicale am zis să-l dau pe o notă comică. Am zis să lansez ceva pozitiv, pentru că în ultima perioadă, din cauza evenimentelor politice, pe chipul moldovenilor se citeşte doar tristeţe. Mi-am dorit să le aduc zâmbetul pe buze şi vreau să cred că mi-a reuşit. Îţi dai seama, un interpret dansează printre 40 de mii de găini! Ei, cum să nu râzi?”, se întreabă Ionel Istrati.

A colaborat cu dansatorii Innei

2Filmările au durat şase zile şi au avut loc la Bălţi, Dubăsarii Vechi şi la o fermă de păsări din Cimişlia. Startul a fost mai complicat şi asta deoarece îşi dorea ca eroina principală să fie corpolentă. Şi cum n-a găsit-o printre moldovence, a apelat la o actriţă din Rusia.
„Pentru a da de cea ce urma să apară în rolul principal, am organizat un casting ascuns. Nu voiam ca presa să afle de planurile mele pentru că atunci când pregătesc ceva îmi place să fiu concentrat doar asupra muncii şi nu să răspund la întrebări. Cu greu am găsit fata cu forme, aşa cum mi-o închipuiam eu. Erau dolofane, însă nu aşa cum mi le imaginam pentru clip. Într-un final, am dat de o actriţă tânără, de 27 de ani, care a acceptat să se filmeze. Recunosc, organizarea a fost cea mai grea. Clipul pare simplu la prima vedere, însă la el s-a lucrat din greu. Am apelat la dansatorii Innei, iar timp de două săptămâni am mers la Bucureşti pentru repetiţii”, declară cântăreţul.

„Am aflat că şi găinile pot suferi de stres”

1Iniţial, videoclipul urma să fie filmat într-un simplu coteţ, însă cum n-au găsit unul potrivit, echipa de filmare a decis să înregistreze scenele la o fermă de păsări. Aici a fost partea grea, căci Ionel Istrati a trebuit să-l convingă pe proprietarul celor 40 de mii de găini din Cimişlia, să-i permită să filmeze în fermă.
„El s-a lăsat greu convins, pentru că găinile sunt crescute în anumite condiţii, iar în afară de două persoane, îmbrăcate în alb, nu intră nimeni la ele. În timpul filmărilor am aflat că şi găinile pot suferi de stres, iar dacă sunt speriate, nu mănâncă. Deci, am avut suficiente bătăi de cap”, spune el.

„Cu bani puţini fac lucruri frumoase”

Dacă iniţial se gândea că videoclipul nu-l va costa prea scump, treptat cheltuielile au crescut. Însă Ionel Istrati nu regretă niciun leu cheltuit. Susţine că are concerte private şi spectacole nu doar în ţară, iar fiecare bănuţ câştigat îl investeşte în muzică. Motivul e cât se poate de simplu: „Pentru că mă văd un star internaţional şi atunci când voi privi la trecut vreau să mă mândresc cu tot ce am realizat. Cu banii mei modeşti am reuşit să fac lucruri frumoase. Şi n-o spun doar eu, ci şi numărul de vizualizări adunate de piesele lansate până acum”.
Ionel Istrati spune că succesul său nu are niciun secret şi că încearcă să fie original de fiecare dată, lucru care, crede el, îi reuşeşte.

Pe urmele lui Dan Bălan

În viitorul apropiat, cântăreţul va lansa un nou videoclip, doar că de această dată aşteptările sale sunt mult mai mari. Este vorba de melodia pe care o clasează drept „cea mai bună de până acum” şi care este sigur că va prinde la public.
Ionel Istrati vrea să calce pe urmele lui Dan Bălan şi să se facă remarcat în showbizul rusesc: „Sunt de la opt ani pe scenă şi muncesc foarte mult. Îmi doresc un public mai numeros, vreau să cuceresc scene mari. Îmi iubesc admiratorii de acasă, nu uit unde m-am lansat şi unde am avut primul succes, însă tind spre ceva mai mult, cum ar fi scena rusească. Acasă am devenit celebru cu o melodie în rusă, „Люблю тебя”, pe care toată lumea credea că o cântă un tip din Rusia”.

Nu e îndrăgostit

3Despre viaţa sa personală Ionel Istrati nu mai discută cu jurnaliştii de vreo trei ani. Spune că şi-a învăţat lecţia, asta după ce şi-a permis să mediatizeze o relaţie, iar aceasta s-a destrămat.
„În viaţa mea tot timpul a existat cineva, dar încă nu am întâlnit persoana cu care aş vrea să-mi întemeiez o familie şi să am copii. Şi nu sunt îndrăgostit”, precizează el.
Judecând după numărul impresionant de fani pe care-i are, Ionel Istrati ar putea fi considerat cântăreţul preferat al adolescenţilor din R.Moldova.
„Dacă e să mă uit la melodiile pe care le-am lansat până acum, am adunat 40 de milioane de vizualizări pe Youtube. Îţi dai seama că primesc scrisori, mi se fac declaraţii de dragoste şi primesc cadouri de la fani. Există o domnişoară care în fiecare an îmi trimite din Italia colete ce conţin de toate: de la biscuiţi până la parfumuri. E plăcut să ai astfel de admiratoare”, conchide interpretul.
L.N.