Publicaţia The Independent dispare de pe print, după 30 de ani. Câte exemplare s-au vândut în ultima lună

Publicaţia The Independent dispare de pe print, după 30 de ani. Câte exemplare s-au vândut în ultima lună

Ziarul The Independent va dispărea din ediţia tipărită începând din luna martie. Celebra publicaţie a apărut pe piaţă în urmă cu 30 de ani. În luna decembrie, The Independent s-a vândut în doar 56.000 de exemplare, in timp ce The Sun a ajuns la 1,8 milioane de exemplare.

Publicaţiile The Independent și Independent on Sunday nu vor mai apărea pe print începând din luna martie. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii companiei deţinute de rusul Alexander Lebedev. “Industria ziarelor se află în schimbare, iar acea schimbare este condusă de cititori. Ei ne arată că viitorul este digital. Această decizie păstrează brandul The Independent și ne permite să investim în conținut de bună calitate, care atrage tot mai mulți cititori către platformele noastre online. Familia mea a cumpărat și a investit masiv în The Independent pentru că noi credem în jurnalism de talie mondială, iar această mișcare asigură viitorul acestor valori editoriale de o importanță vitală”, a declarat Evgeny Lebedev, managerul de drept al ESI Media şi fiul miliardarului rus.

Cele două ziare vor apărea în continuare în format digital, scrie bbc.com. Astfel, The Independent devine publicație națională din Marea Britanie care va dispărea din print și se va muta exlcusiv în zona digitală.

Sursa: libertatea.ro