Un nou protest la CSM: Cetăţenii sunt îndemnaţi să vină în faţa instituţiei astăzi, la ora 13:30

Un nou protest la CSM: Cetăţenii sunt îndemnaţi să vină în faţa instituţiei astăzi, la ora 13:30

Membrii Platformei Demnitate şi Adevăr şi reprezentanţi ai societăţii civile au anunţat că astăzi va fi organizat un nou protest în faţa Consiliului Superior al Magistraturii. Astfel, oamenii sunt îndemnaţi să vină în faţa instituţiei astăzi, la ora 13:30, informează jurnal.md

„Astăzi la CSM urma să aibă loc o nouă partidă de circ. Plahotniuc urma să-şi instaleze scula sa. S-a amânat deliberarea şi facem apel către cetăţenii care nu doresc să aibă un stat capturat să vină aici să protesteze”, a declarat Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Totodată, Inga Grigoriu, membrul Platformei DA, a făcut apel către cetăţeni, îndemnându-i să vină astăzi, la 13:30, în faţa Consiliului Superior al Magistraturii pentru protesta faţă de alegerea lui  Mihai Poalelungi în fruntea CSJ. „Noi credem că cetăţenii trebuie să fie aici pentru a nu permitem ca acest sistem să îşi instaureze o slugă. Doar presiunea cetăţenilor ne va duce la izbândă”, a menţionat Inga Grigoriu.

Precizăm că societatea civilă se opune alegerii lui Mihai Poalelungi la şefia CSJ.

Amintim că numele lui Poalelungi a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice. Fostul deputat PLDM Ion Butmalai declara cu trei ani în urmă, cu referire la informaţii oferite de SIS, că Mihai Poalelungi, ar fi participat în 2012 la elaborarea schemei de legalizare a atacului asupra BEM. Judecătorul a negat orice implicare. Ce-i drept, iniţial, a declarat că nu s-ar fi aflat în ţară în ziua în care potrivit lui Butmalai a fost pus la cale planul, iar ulterior şi-a schimbat declaraţiile după ce a fost contrazis de Poliţia de Frontieră.
Foto: jurnal.md

Comentează