Un deces după explozia de „La soacra”

Un deces după explozia de „La soacra”

Una dintre victimele deflagraţiei, care a avut loc pe 9 ianuarie curent într-un local din Piaţa Centrală din Chişinău, a decedat pe 17 ianuarie. Bărbatul în vârstă de 63 de ani este din Chişinău. El a fost transferat vineri, 15 ianuarie, din Secţia de arsuri a Centrului naţional de legiuni termice la Institutul de urgenţă, secţia reanimare.

Decesul a fost cauzat de stare septică, insuficienţă hepatică, insuficienţă renală şi, în consecinţă, stop cardiorespirator, a spus pentru JURNAL de Chişinău vicedirectorul Institutului de medicină de Urgenţă, Andrei Oncuţă.
Potrivit acestuia, pacientul a fost transportat vineri, 15 ianuarie 2015, de la Secţia leziuni termice a Centrului republican de leziuni termice la secţia reanimare a Institutului de Medicină de Urgenţă. Bărbatul era un client al localului. El a suferit 15-20% arsuri pe suprafaţa corpului. Suferea de ciroză hepatică şi alcoolism cronic. „Decesul a fost provocat de agravarea acestor boli, şi nu din cauza arsurilor pe care le-a suportat”, a mai spus Oncuţă.

Tot el a spus că, în ultimele zile de viaţă, pacientul se afla în delir, fiind consumator cronic de alcool. După deces, administratorii cafenelei „La soacra” riscă să fie învinuită pentru lipsire de viaţă din imprudenţă. Solicitat de JURNAL de Chişinău, şeful Secţiei arsuri, Octavian Cirimpei, starea celorlalţi nouă pacienţi din secţie este stabilă.

Menţionăm că cele trei foste bucătărese ale localului „La soacra” sunt în prezent la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Potrivit lui Andrei Uncuţă, toate trei sunt la terapie intensivă.

Tragedia a avut loc pe 9 ianuarie 2016. O butelie de gaz din cele două care erau în localul „La Soacra” a explodat. În urma deflagraţiei au avut de suferit 17 persoane, dintre care 14 au fost spitalizate. Administratorii localului se află în arest pe un termen de 30 de zile. Aceştia sunt acuzaţi de vătămare corporală din imprudenţă şi încălcarea normelor de securitate.

Victoria Popa