Bravo, Serghei Ţvetcov! România a obținut un loc la cursa de șosea fond a JO Rio 2016!

Bravo, Serghei Ţvetcov! România a obținut un loc la cursa de șosea fond a JO Rio 2016!

România va avea un reprezentant în cursa de ciclism a Jocurilor Olimpice, proba masculină de șosea fond, pentru a doua oară consecutiv în istoria recentă. Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat locurile obținute în urma algoritmului aplicat, iar România are repartizat un loc în proba menționată, care se va desfășura în data de 6 august 2016.

Locul a fost obținut ca urmare a clasării a doi sportivi, Serghei Țvetcov, originar din Chişinău, și Eduard Grosu, în primele 200 de poziții ale clasamentului individual UCI Europe Tour. Dintre cei doi, Țvetcov se află cel mai bine clasat, pe locul 119, în timp ce Grosu ocupă poziția 147, scrie federatiadeciclism.ro.

serghei_tvetcov

 

Într-un interviu pentru apropomagazin.md, ciclistul din Basarabia ne destăinuia că a urcat pentru prima dată pe bicicletă la vârsta de 7 ani, iar azi, la 26 de ani, e unul dintre cei mai apreciaţi ciclişti din lume. În 2014, Serghei Ţvetcov, multiplu campion al Moldovei la contratimp, a reuşit cea mai bună performanţă în ciclismul românesc din ultimii 30 de ani: a terminat pe locul trei într-o etapă din Turul Colorado, imediat după cel mai bun căţărător din Turul Franţei din acest an. Iar recent cea mai importantă revistă de ciclism din America l-a desemnat „Ciclistul anului”.

Campionul vobeşte curent rusa, româna şi engleza, iar franceza şi italiana le înţelege.
L-am întrebat cam ce distanţă a parcurs de când e în acest sport. „Sunt sute de mii de kilometri! Dacă i-aş aduna, cred că aş putea înconjura pământul de opt sau chiar de zece ori”, ne-a răspuns Serghei Ţvetcov.

T.N.