De la mătură a ajuns afacerist! Un român le-a dat peste nas britanicilor, care l-au crezut cerșetor

De la mătură a ajuns afacerist! Un român le-a dat peste nas britanicilor, care l-au crezut cerșetor

Victor Spirescu, românul care a ajuns celebru în toată lumea când s-au eliminat restricţiile de muncă către Marea Britanie, pe 1 ianuarie 2014, a dat peste cap toate pronosticurile britanicilor. Toţi au crezut că va cerşi, dar el a devenit un afacerist prosper.

La 1 ianuarie 2014, un român ajungea în Marea Britanie ca să muncească, după ridicarea restricţiilor.

Oficial era primul imigrant ajuns pe tărâm britanic după această decizie. O armată de ziarişti, dar şi de reprezentanţi ai Parlamentului britanic, care veniseră atunci să întâmpine un presupus val de imigranţi din România, l-au găsit însă doar pe Victor Spirescu, singurul român care le “invadase” ţara.

Nu se întoarce în ţară

Toţi s-au hazardat să creadă că românul a ajuns acolo ca să cerşească, nicidecum să muncească. Subestimat de britanici, pentru o scurtă perioadă, el a stat fără slujbă şi a trăit la limită cu banii pe care- i adunase în România din meseria de spălător de maşini. Acelaşi lucru l-a făcut şi în Londra pentru început. După mai multe joburi eşuate, tânărul nu a aşteptat să-l lovească vreun noroc, ci a căutat soluţii, iar într-un final a reuşit o mişcare de succes.

“Nu mai am problema banilor acum. Am reuşit să‑mi pun pe picioare propria afacere. Instalez sisteme de ventilaţie şi vând sisteme de ventilaţie, afacere la care am trei angajaţi. Pot să zic că am o viaţă mult mai bună decât în România, iar momentan nu mă gândesc să mă întorc”, a mărturisit Victor pentru libertatea.ro

Şi pe plan personal Victor se declară împlinit. Se iubeşte cu o româncă, pe jumătate cipriotă, alături de care vizitează acum cele mai exotice locuri din lume, pentru că are bani să-şi facă toate poftele.

 

Comentează