Un model luptă contra ISIS: „Sunt niște porci scârboși și lași”

Un model luptă contra ISIS: „Sunt niște porci scârboși și lași”

Hanna Bohman (46 de ani) este un fost model canadian care și-a petrecut ultimul an luptând împotriva grupării teroriste ISIS în Siria. Femeia susține că nu a fost impresionantă de militanții Statului Islamic. Aceasta a mai precizat că teroriștii au reușit să se facă auziți mai mult pe rețelele de socializare, dar pe câmpul de luptă propriu-zis sunt doar „o dezamăgire”.

„Nu sunt foarte numeroși și fug mereu de luptă. Suspectez că militanții experimentanți au fost antrenați în Mosul și Raqqa, deci acolo se vor da adevăratele bătălii”, a declarat Hanna Bohman pentru Business Insider.

Ea a mai precizat că gruparea teroristă ISIS a reușit să păcălească lumea pe internet, mai ales prin intermediul rețelei de socializare Twitter. Jihadiștii susțin că sunt foarte mulți și foarte pregătiți, dar realitatea este cu totul alta. Deși Statul Islamic a revendicat recent atentatele de la Paris, Beirut, Baghdad, Ankara și Peninsula Sinai, promisiunea lor de a deveni un stat pare imposibil de realizat.

„Nu sunt o organizație uriașă care aduce iadul asupra necredincioșilor. Sunt doar o adunătură de porci scârboși și lași, care dau bir cu fugiții la primul semn de luptă. Nu sunt nimic mai mult decât un ghimpe în coaste”, a mai spus Hanna Bohman, pentru sursa citată.

A văzut moartea cu ochii, apoi s-a hotărât să plece în Irak și Siria

model lupta contra isis siria

Fostul model a făcut un accident grav cu motocicleta, în 2014
Foto: Arhiva personală

Hanna s-a hotărât să plece în Siria ca să lupte împotriva jihadiștilor după ce a văzut un videoclip al ISIS, în care era prezentat un canadian ce devenise militant al grupării teroriste. După ce anul trecut și-a revenit după un accident rutier aproape mortal, Hanna Bohman, care nu avea nici o experiență de luptă, a plecat în Irak în luna martie. Ea s-a alăturat organizației de femei care luptă împotriva teroriștilor, în cadrul batalionului Unitatea de Protecție a Oamenilor ( People’s Protection Unit), o grupare naționalistă kurdă. După câteva luni, Hanah Bohman a plecat în Siria pentru a lupta împotriva ISIS și asta a făcut tot anul.

Sursa: click.ro

Comentează