EXCLUSIV! Constantin Moscovici, operat în Germania

Constantin Moscovici avea probleme de sănătate de mai mulţi ani, iar pe 18 octombrie a trebuit să fie operat. Înainte de a pleca în Germania, unde a fost făcută intervenţia chirurgicală, artistul a organizat un concert de caritate la Chişinău, reuşind astfel să adune suma necesară de bani, căci operaţia s-a dovedit a fi destul de costisitoare. Rezervat în declaraţii, naistul ne dă asigurări că acum se simte mai bine, iar spectacolul despre care vorbeam mai sus l-a ajutat să înţeleagă cine-i sunt prieteni cu adevărat.

IMG_0045Nici nu a revenit bine din Germania că trebuie să-şi facă din nou bagajele. Împreună cu familia sa, naistul Constantin Moscovici va pleca iar în America, unde are semnat un contract pe un termen de trei ani cu compania „Gig Label Record”.
A venit la Chişinău pentru a se pregăti de intervenţia chirurgicală care a avut loc în octombrie, în Germania. Şi cum operaţia sa fost una costisitoare, muzicianul s-a văzut nevoit să apeleze la sprijinul celor care-i apreciază creaţia, organizând un concert de caritate. Evenimentul a avut loc la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu”, iar pe scenă au urcat colegi de scenă ai naistului atât din ţară, cât şi din străinătate.

Ajutorul a venit de unde nu se aştepta

„Acum sunt bine, mulţumesc medicilor şi lui Dumnezeu. Intervenţia a fost cam scumpă, de aceea am apelat la ajutorul mai multor persoane de la conducere, dar cum n-am primit niciun răspuns din partea lor, am mizat pe publicul meu drag, care nu m-a dezamăgit – sala a fost arhiplină. Le sunt recunoscător colegilor de scenă care m-au susţinut, atât celor de acasă, cât şi celor din Israel şi din România. A fost o seară de suflet, iar Andrei Porubin, cel care a prezentat evenimentul, a tratat cu multă delicateţe problemele şi starea mea de sănătate. Nu mi-am dorit să fac mare tam-tam pe marginea acestui subiect: important e că acum sunt bine, iar graţie spectacolului am înţeles cine-mi sunt prieteni adevăraţi şi săritori la nevoie. Vreau să vă spun că mi-au întins o mână de ajutor oameni de la care nici nu m-am aşteptat. Le mulţumesc tuturor”, ne-a declarat Constantin Moscovici.

Noiembrie, luna sărbătorilor

IMG_3869Pe 6 noiembrie, când mezinul familiei, Cristofer, a împlinit doi anişori, naistul se afla în Germania, la spital, însă finii săi de cununie au avut grijă să-i dea o mână de ajutor soţiei sale, Valentina, organizându-i micuţului omagiat o petrecere frumoasă.
„Am fost şi eu alături de ei, doar că pe Skype. Nici anul trecut, când Cristofer a împlinit un anişor, n-am putut să fiu prezent la masa de sărbătoare. Însă voi avea grijă să-mi iau revanşa la zilele de naştere care vor urma”, precizează mândrul tătic.
Dar pentru familia Moscovici, luna noiembrie e bogată-n sărbători, căci pe data de 11, doamna familiei a împlinit o vârstă frumoasă. De această dată, naistul, ajutat de Victor, feciorul lor mai mare, i-a pregătit soţiei o surpriză care a lăsat-o pe omagiată fără cuvinte.
„M-am întors acasă chiar de ziua ei – nici nu bănuia ce o aşteaptă! I-am spus lui Victoraş să o invite la cină, în oraş, unde eu îi aşteptam pe toţi trei. S-a emoţionat când m-a văzut”, ne spune Constantin Moscovici.

„Yes, boss!”

IMG_3870Fiul mai mare al artistului, masterand la una din cele mai prestigioase universităţi din Germania, a revenit la Chişinău pentru o scurtă perioadă de timp. Acesta pregăteşte un proiect muzical de care vom auzi în viitorul apropiat. Atunci când nu este în studiou, Victor îşi petrecere tot timpul împreună cu frăţiorul său mai mic. „Uite, nici acum Cristofer nu stă locului: l-a luat pe Victoraş de mână şi vrea la plimbare. Mezinul e foarte energic, iar de când băiatul cel mare e alături ne mai relaxăm şi noi. Îi place muzica, dansează, are şi un pian la care încearcă să cânte. Piciul e numai inimă, e la vârsta la care încearcă să vorbească, chiar dacă noi încă nu înţelegem în ce limbă o face. Spune ‘mama’ şi ‘tata’, fratelui său îi spune ‘Ba’, iar câinelui cel mare, pe care-l cheamă Graf, Cristofer îi spune ‘Gaf’. Dar ştiţi ce-mi place mie cel mai mult? Atunci când e binedispus îmi spune ‘yes, boss!’”, ne povesteşte zâmbind fericitul tătic.

10435787_1687581858133573_8961049467674146219_nDespre proiectele din America

După cum vă spuneam, Constantin Moscovici a încheiat un contract pe un termen de trei ani cu compania „Big Label Records”, alături de care lucrează la CD-ul „Antologia muzicii latino la nai”. Producătorul muzical al acestuia este Marlow Rosado, deţinător al unui premiu Grammy. Imprimările au loc la studioul „Hit Factory”, unde de altfel înregistrează Julio Iglesias, Ricky Martin, Madonna, Beyonce şi alţi artişti de talie internaţională. „Deocamdată am înregistrat cinci melodii. În decembrie urmează să finisăm toate lucrările, iar în februarie producătorul meu vrea să înainteze CD-ul pentru premiul Grammy. Eu sunt mai sceptic de felul meu, căci ştiu că din prima nu ai nicio şansă, însă producătorii mei din America sunt mai încrezători şi mai optimişti. Când albumul va fi gata, sper să ajungă şi în R. Moldova. Prin contractul semnat, nu am dreptul să pun în audiţie nicio melodie până la lansarea oficială a discului, însă acesta e inedit. Pentru mine e o noutate, e un gen de muzică care nu se prea abordează la noi în ţară, însă sunt sigur că o să vă placă felul în care sună la nai muzica latino”, ne mai spune virtuozul naist.
Pe CD se vor regăsi 10 melodii, iar la anul Constantin Moscovici va face un turneu de promovare a acestuia, organizat de managerul său, David Mandel. De asemenea, alături de mai multe vedete de talie internaţională, domnia sa va fi implicat într-un proiect grandios despre care spune că „e prematur să vorbească”.
De Crăciun, artistul va susţine mai multe spectacole în America. De Revelion însă nu va lucra, deoarece vrea să petreacă noaptea dintre ani în sânul familiei.

aLena NEGRU
Foto: Arhiva personală a lui Constantin Moscovici