Mort după prostituate

Mort după prostituate

Din ziua aceea, n-a mai căutat femei străine şi se întreabă cu câţi oare s-o fi culcat nevasta lui

Trăim într-o societate în care valorile morale, de cele mai multe ori, nu mai au preţul de odinioară. Astăzi, o fată nu mai este judecată de sat dacă a născut un copil din flori. Divorţurile au devenit un lucru obişnuit, iar concubinajele fac şi ele parte din realităţile vieţii.

Cel despre care vreau să vă vorbesc e un bărbat tânăr, abia trecut de patruzeci de ani. Însurat de peste cincisprezece ani, are doi copii şi o soţie care nu i-a dat niciodată motiv de supărare. Ei bine, s-a cam plictisit omul nostru în viaţa de familie. Caută senzaţii tari. Şi-a zis că are nevoie de-o schimbare. Să divorţeze n-are motiv căci ţine la nevastă şi copii, dar oricum vrea să trăiască aşa cum o fac unii colegi: simte nevoia să-şi găsească o amantă. Dar dacă ţi-ai propus ceva, dorinţa asta te roade la nesfârşit. Şi-a zis el într-o zi că n-ar fi rău să se culce pentru început cu o prostituată: să-i facă toate plăcerile, să guste din ceea ce e interzis în viaţa de familie. Dar când un bărbat cumsecade vrea s-o pornească pe calea cea rea credeţi că îi vine uşor?

Pe Calea Basarabiei, după plăceri

Într-o zi, cu inima în dinţi, omul nostru a ajuns pe Calea Basarabiei. Ştia el că acolo poate găsi o prostituată. A şi găsit-o – tânără, frumoasă, fără complexe. L-a întrebat ce doreşte şi el i-a spus: fă ca să mă simt cel mai dorit din câţi ai avut. Ce-a fost şi cum a fost – nu mi-a spus pentru că-i era ruşine. Oricum mi-a zis că a mai fost la ea, şi nu o singură dată. Dar nemulţumirea aceea sufletească, de a schimba ceva în viaţa lui, îl măcina mai mult ca oricând. Zicea: „Îmi trebuie amantă o femeie frumoasă, singură, cultă, să mă simt şi eu altfel. Când îţi iei o prostituată, rămâne sentimentul unei plăceri plătite şi n-are haz”.

Avea la el la serviciu un fustangiu care schimba femeile precum cămăşile şi le părăsea fără părere de rău. Ştia că îşi va găsi alta în loc. Ei bine, s-a sfătuit cu acesta cum ar face, unde ar găsi şi el o femeie. Că a rămas năucit colegul – e puţin spus. Toţi îl ştiau pe Vasile dintre cei mai buni şi na-ţi-o bună, şi acesta caută pe dracul!

Oricum, i-a spus – mă rog, vorbă între bărbaţi a fost – că „este o femeie la Chişinău care arendează mai multe apartamente şi că clientele ei sunt dintre cele alese. Soţii ale unor personalităţi care-s măritate cu bărbaţi mai în vârstă şi câte-o actriţă pe ici-pe acolo, fete tinere, fără un loc stabil de muncă, dar costă, frate, dacă le vizitezi. Şi nici nu te-aş sfătui s-o faci, c-am auzit – i-a mai spus fustangiul – că stăpâna bordelurilor îşi face cartotecă şi să nu te trezeşti într-o bună zi şantajat sau să-i trimită nevestei tale vreo peliculă sau fotografii despre nebuniile tale pe acolo”.

Nevasta şi-a dat seama că la mijloc e o femeie

Dar tânărul nostru, pornit pe aventuri, n-a luat în seamă sfatul fustangiului. A cerut telefonul şi a plecat la prima întâlnire cu o amantă mai selectă. Era încântat de servire – clasa întâi, discuţii, glume. Când s-a trezit în pat cu femeia, i s-a părut ceva firesc şi nu a rămas cu sentimentul vinovăţiei, cum se întâmpla altă dată. Intrat pe calea dezmăţului, acasă nu mai avea nevoie de nevastă. Şi-a schimbat obiceiurile, venea tot mai târziu, tot mai vesel, tot mai nepăsător de ce ar fi putut să se întâmple. Şi bani, fireşte, nu mai dădea în casă, aşa cum o făcea pe timpuri. Certuri, nemulţumiri, încât nevasta i-a zis cu năduf: „Vezi bine ce faci, omule, că nu-i greu să te trezeşti pe drumuri, bag divorţ şi atâta ţi-ai mai văzut copiii!”.

Dar tânărul nostru aventurier abia făcea primii paşi pe calea plăcerilor. Îi păsa prea puţin de ce-o să fie; viaţa îi părea neasemuit de atractivă. Nevasta lui, ca toate nevestele care la un moment dat nu mai sunt luate în seamă, şi-a dat seama că la mijloc e o femeie. Dar cum s-o afle sigur? L-a urmărit într-o zi de la serviciu, a văzut unde a intrat, a reţinut apartamentul şi iată că, a doua zi, se ia din nou după el şi vede că tot într-acolo pleacă. Atunci şi-a zis: „Vin cu naşul mâine, în timpul zilei, şi aflu cine-i persoana”.

Surpriză, era în pat chiar cu soţia sa!

Naşul – colonel de poliţie. Îmbrăcat în uniformă, alături de fina sa, vin la bordel. Mamă doamne, când i-a văzut stăpâna, s-a făcut verde de necaz. Colonelul a luat-o din scurt până a aflat ce-i trebuia. Zice: „Vrei să mai lucrezi, că te trag la răspundere şi înfunzi puşcăria, că ştii prea bine, nu ai autorizaţie să deschizi aşa ceva. Dacă vrei, ai să faci cum zic eu…” Şi au pus la cale un plan. Iată că trece o zi, trec două-trei şi tânărul nostru aventurier îi spune nevestei: „Deseară nu dorm acasă, plec în deplasare la Comrat, dar mâine după-amiază vin neapărat şi ne ducem la ţară”.

Nevasta, cuminte, îi răspunde „bine” şi tot atunci îi telefonează stăpânei apartamentului cu pricina. Zice: „Dacă vine la dvs., mă anunţaţi şi pe mine”. Iată că vine bărbatul să-şi facă plăcerea şi, în urma lui, nu trece mult timp şi intră şi nevastă-sa. Stăpâna apartamentului îi spune bărbatului: „Pentru că mata eşti clientul meu de mai mult timp, vreau să-ţi propun o femeie deosebită. Ea nu se culcă cu oricine, e soţia unui şef, va purta o mască, să n-o cunoască nimeni, dar ca ea în dragoste nu se comportă nici una. Stingeţi lumina! Nu-i place să rişte!”, l-a mai sfătuit gazda.

A fost o nebunie acea seară pentru tânărul nostru aventurier. Faptul că ţine în braţe nevasta unui oarecare şef îl excita şi mai mult. După o habă de vreme, au adormit. Când s-a trezit ziua, se uită el mai bine şi-şi recunoaşte soţia. Ce-a fost acolo, nu vă pot spune. Atâta ştiu: din ziua aceea, el n-a mai căutat femei străine şi tot se întreabă cu câţi s-a culcat oare nevasta lui.

Lidia Bobână