După ce şi-a potolit „Dorul de casă”, Laurenţiu Popescu… „Bate toba” // VIDEO

După ce şi-a potolit „Dorul de casă”, Laurenţiu Popescu… „Bate toba” // VIDEO

A trecut un an de când n-am mai auzit nimic de Laurenţiu Popescu – cam din perioada în care cântăreţul a lansat videoclipul la melodia „Dor de casă”. În tot acest timp, artistul a muncit în studio, la un nou produs muzical pentru care a filmat şi un clip. Este vorba de cântecul „Bate toba” la care şi-au adus aportul şi colegii săi de breaslă: Ioana Căpraru, violonistul Oleg Vitliuc, dar şi Victor Botnaru, un mare maestru al cobzei, instrument pe care astăzi, datorită lui, ştiu să cânte mai mulți interpreți.

Pe Laurenţiu Popescu nu-l vezi pe la evenimente mondene ori acordând interviuri în care să vorbească despre familie şi pasiuni. El este artistul care iese în vizorul presei doar atunci când îşi îmbogăţeşte repertoriul fie cu o melodie nouă, fie cu un videoclip. „Când am noutăţi pentru admiratorii mei, atunci ofer şi interviuri. Dar aşa, să vorbesc despre viaţa mea personală, pur şi simplu, nu vreau”, ne spune interpretul care de curând a lansat un videoclip la melodia „Bate toba”.

A apelat la cei mai buni muzicieni

Melodia şi textul sunt semnate de Eugenia Carabut, iar aranjamentele muzicale îi aparţin lui Vitalie Andrieş, membru al formației „ProBachus”.
„La înregistrarea piesei s-a cântat la foarte multe instrumente muzicale populare: cimpoi, cobză, tilincă, fluier şi caval. La toate astea a cântat cu măiestrie un singur om – Victor Botnaru. Cea care a bătut toba a fost buna mea colegă şi mult îndrăgita interpretă de muzică populară, Ioana Căpraru, iar la vioară a cântat Oleg Vitliuc. Ca să pun în valoare melodia, am apelat la unii din cei mai buni muzicieni de la noi”, ne-a declarat Laurenţiu Popescu.
Şi cum piesa se anunţă a fi un succes, cântăreţul a decis să-i facă şi un videoclip pe potrivă. Regia acestuia este semnată de Maxim Chisnicean şi Mariana Marinescu, iar filmările au durat două zile.

Calitatea costă!

„Suntem la a doua colaborare. Tot ei mi-ai semnat şi videoclipul la „Dor de casă”, iar pentru că mi-a plăcut rezultatul final, am zis să mai lucrăm împreună. Şi de această dată sunt încântat roadele colaborării”, ne spune cântăreţul.
Tinerii care s-au filmat în rolurile principale au şi ei tangenţe cu arta: Petrică Hanganu este un tânăr dansator şi cântăreţ originar din satul natal al regretatului Nicolae Sulac, iar Valeria Şveţ este dansatoare şi model. Dansatorii care apar în clip, patru la număr, sunt membri ai show-baletului „Just Friends”, fondat de renumitul coregraf Igor Munteanu.
Cât despre suma pe care a investit-o, Laurenţiu Popescu nu a vrut să o divulge, precizând că „un produs de calitate costă”.

Profesor de 24 de ani

Încă de pe când era student la Colegiul de Muzică „Ştefan Neaga”, de 24 de ani, cântăreţul activează în calitate de conducător artistic la Colegiul de Construcţii din Chişinău.
Timp de şapte ani, Laurenţiu Popescu a făcut parte din „Savana”, trupă care s-a destrămat în urmă cu opt ani.
„Poate, peste câţiva ani, vom organiza un concert. Însă mai rămâne de văzut. Ţin legătura cu fetele, vorbim mai rar, căci fiecare are activitatea sa. Pe Diana o văd cel mai des, Tatiana însă e plecată în străinătate”, precizează el.
Timpul liber artistul obişnuieşte să-l petreacă în sânul familiei. Recent, mezinul Cătălin, băiatul tatei, a împlinit 15 ani. Dar deşi mai e ceva timp până va da la facultate, acesta ştie deja că vrea să devină medic.
„A făcut trei ani fotbal, studiază pianul la o şcoală cu profil muzical. A cântat şi la fluier, şi la acordeon, iar acum ia lecţii de solfegiu. Are şi o voce frumoasă. E destul de talentat ca să-mi urmeze calea, însă deocamdată nu-şi doreşte asta. Poate, cu timpul se va răzgândi. Virgiliu, băiatul cel mare, cântă hip-hop, dar pentru el, care lucrează într-o firmă americană, muzica e doar pasiune. Acum vrea să facă o melodie şi un videoclip, aşa că o să auziţi de el”, promite mândrul tătic.


L.N.