Mâncăruri care îţi fac şi mai tare foame

Mâncăruri care îţi fac şi mai tare foame

Mănânci şi parcă nu te mai saturi? Iar la scurt timp îţi e iar foame? Problema nu e neapărat la tine şi la stomacul tău, ci poate „vinovate” sunt alegerile culinare pe care le faci. Sunt anumite alimente care îţi induc senzaţia de foame.

Explicaţia e aceea că ele afectează producţia unui hormon care controlează senzaţia de foame. Consumarea acestor alimente e şi una dintre cauzele pentru care îţi e atât de greu să ţii dietele.

Iată care sunt vinovatele:

– Băuturile carbogazoase;

– Îndulcitorii artificiali (xylitol, aspartan, sirop de maltitol etc.);

– Pastele, pâinea albă şi produsele de patiserie făcute din făină albă;

– Cerealele cu zahăr;

– Alcoolul;

– Mâncarea de la fast-food, săracă în nutrienţi;

– Carnea procesată, sub forma mezelurilor;

– Cartofii prăjiţi şi chips-urile.

Pe de cealaltă parte, există alimente care îţi oferă o senzaţia de saţietate pentru mult timp, conţin puţine calorii, dar multe fibre, proteine şi uleiuri bune. Fructele oleaginoase sunt primele exemple. Nucile, migdalele, seminţele de dovleac, alunele sau caju sunt ideale pe post de gustare, pentru că reglează nivelul zahărului din sânge şi alungă foamea. Iaurturile conţin proteine şi grăsimi care dau şi ele senzaţia de saţietate, la fel şi cerealele integrale, leguminoasele (fasole, linte, năut) bogate în fibre, proteine, vitamine şi anumite fructe (bananele, merele, grepfrutul).

Sursa: click.ro